Microsoft și DJI, parteneri într-un proiect de 25 milioane dolari

SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Microsoft a anunțat în conferința anuală Microsoft Build 2018, dedicată dezvoltatorilor, programul AI for Accessibility, în valoare de 25 milioane de dolari, care se va derula pe parcursul a cinci ani și care este menit să valorifice puterea inteligenței artificiale de a spori capabilitățile umane pentru peste un miliard de oameni cu dizabilități din întreaga lume, informează oficialii Microsoft.

Programul include granturi, investiții tehnologice și expertiză și va include inovațiile dezvoltate în cadrul AI for Accessibility în serviciile Microsoft Cloud. Acesta se bazează pe succesul inițiativei similare AI for Earth.

De asemenea, oficialii Microsoft au prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligență artificială (AI) în Microsoft Azure, Microsoft 365 și orice altă platformă. Crearea de soluții AI este mai importantă decât oricând pentru dezvoltatori, având în vedere că tehnologia continuă să schimbe modul în care oamenii trăiesc și lucrează în fiecare zi prin intermediul platformei cloud și a dispozitivelor edge.

În plus, au fost prezentate, noi posibilități pentru dezvoltatori de a se extinde în edge, precum parteneriatul încheiat de DJI, cea mai mare companie de drone din lume.

Microsoft și DJI vor crea un nou SDK pentru PC-urile cu Windows 10, selectând Azure ca furnizor preferat de cloud pentru promovarea dronelor comerciale și soluțiilor sale SaaS.

Acest SDK va aduce capabilități complete de control al zborului și transfer de date în timp real pentru aproape 700 de milioane de dispozitive conectate la Windows 10 la nivel global.

Companiile au decis și o colaborare cu Qualcomm Technologies, Inc. pentru a crea pentru dezvoltatori un set de instrumente de vizualizare AI care rulează Azure IoT Edge.

Această soluție pune la dispoziție hardware-ul și software-ul esențiale, necesare dezvoltării soluțiilor IoT bazate pe camere video.

Dezvoltatorii pot crea soluții care să utilizeze serviciile Azure Machine Learning și pot profita de accelerația hardware disponibilă prin intermediul platformei Qualcomm® Vision Intelligence și a motorului de procesare Qualcomm® AI.

SURSĂMicrosoft
Articolul precedentGrupul MOL, creștere de 2 la sută a rezultatului operațional în T1
Articolul următorRolls-Royce lansează un „diamant”. Premieră într-o istorie de 114 ani

Comments are closed.