Produsele şi serviciile în România au preţuri mai mari cu 15-20% decât ar trebui din cauza drumurilor proaste, care cresc costurile transportatorilor.

Preţuri mai mari din cauza delăsării clasei politice. Produsele şi serviciile în România au preţuri mai mari cu 15-20% decât ar trebui din cauza drumurilor proaste, care cresc costurile transportatorilor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Ion Lixandru, director general al unei companii de transport şi membru al Romanian Business Leaders (RBL), o comunitate a oamenilor de afaceri.

„Este foarte simplu de analizat. Dacă, de la Bucureşti la Cluj, aş avea o viteză medie de 70 de kilometri la oră, mi-ar trebui 10 maşini. În situaţia în care am 48 (de kilometri la oră viteza medie – n.r.), înseamnă că am nevoie de 17 maşini, adică 17 şoferi, 17 investiţii în vehicule, 17 motoare consumatoare de combustibil. Toate acestea duc la un preţ mai mare de 15-20% pentru produse şi servicii. Este vorba de medie, nu de toate produsele”, a spus Lixandru.

Totodată, din cauza timpului mai mare petrecut pe drum, produsele sunt de o calitate mai slabă faţă de unele similare din ţări din vestul Europei, unde sistemul logistic este bine pus la punct, scrie Agerpres.

La rândul său, Decebal Popescu, CEO Cartrans România, a arătat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că a făcut investiţii de 20 de milioane de euro în 2017, care au permis reducerea timpului de încărcare a maşinilor cu două ore, însă timpul astfel câştigat este pierdut ulterior pe drum din cauza infrastructurii.

„Ce face neamţul cu 10 oameni noi facem cu 15. Şi gândiţi-vă că sunt şi utilajele care consumă, care au nevoie de carburanţi, de spaţii de parcare, de depozite de logistică. Deci noi stăm cu mai multă marfă stocată în camioane şi în depozite, ca să asigurăm fluxul normal”, a completat Lixandru.

Articolul precedentRolls-Royce lansează un „diamant”. Premieră într-o istorie de 114 ani
Articolul următorRefuzat la angajare în 2018: niciun şomer de peste 45 de ani nu şi-a găsit job în 25 de judeţe

Comments are closed.