Revoluție pe Wall-Street: Trump vrea să modifice sistemul de raportări financiare pe Wall-Street

Donald Trump nu contenește să uimească participanții la piețele financiare: vrea pună capăt raportărilor trimestriale privind rezultatele financiare ale companiilor ca o modalitate de a ajuta întreprinderile să „performeze mai bine”.

Președintele Donald Trump s-a arătat, vineri, a fi un adept al încetării raportărilor financiare trimestriale privind câștigurile companiilor cotate la bursă, spunând că aceasta va stimula afacerile și, în plus, va contribui la crearea de noi locuri de muncă, conform CNBC.

Trump a declarat, într-un tweet, că a discutat cu „lideri de business” despre ideile lor privind creșterea economică și că ei ar fi considerat că necesitatea raportării privind câștigurile o dată la fiecare trei luni reprezintă un obstacol în calea creșterii activității lor. În plus, o idee ar fi aceea de a raporta datele financiare la fiecare șase luni.

Tweet-ul lui Donald Trump, sursa: cnbc.com

Președintele SUA a mai spus, apoi, în fața reporterilor că „Aș vrea să văd raportări doar de două ori pe an”. El a mai declarat că a discutat cu directorul executiv al companiei PepsiCo, cel care ar fi spus că raportarea la nivel semestrial este o modalitate „de a o face și mai bună”.

Casa Albă a declarat că Trump este interesat să cerceteze suplimentar aspectul, ca parte a eforturilor sale de a sparge povara normativă pentru companii.

„Președintele este interesat să examineze această problemă dacă cerințele de raportare a pe termen scurt ale câștigurilor pentru companiile publice produc o povară pentru investițiile pe termen lung în Statele Unite”, a declarat ulterior Lindsay Walters, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. „Aceasta este o parte a eforturilor administrației în materie de reformă care vizează asigurarea faptului că economia SUA va rămâne cea mai productivă din lume”.

Problema modului în care are loc raportarea rezultatelor financiare nu este una nouă. Directorii executivi s-au plâns adesea de procesul în care companiile încearcă să se plieze pe așteptările analiștilor de pe Wall Street, în timp ce în piețe au loc mișcări ample la publicarea rezultatelor.

Pe de altă, parte, nu cu mult timp în urmă, Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway și CEO-ul J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, au deplâns sistemul actual de raportare trimestrială în care companiile fac prognoze asupra rezultatelor financiare viitoare.

Articolul precedentMetamorfoza turismului românesc. De la borcanul cu cârnați în untură, la all inclusive
Articolul următorPlasturele sărăciei. Loteria bonurilor fiscale.

Comments are closed.