– REVISTA PRESEI – Sistemul bancar a intrat pe deficit

Economica.net Sistemul bancar a intrat pe deficit: prea multe titluri de stat achiziţionate de bănci reclamă dublarea dobânzilor la depozite şi intervenţia BNR

Într-o lună de zile, băncile comerciale din România au sărit de la dobânzi de 1% la depozitele standard ale populaţiei constituite pe 12 luni, la o medie de 2,4%-2,5%. Există şi câteva derapaje, trei bănci ajungând cu dobânda la depozitele populaţiei la dobânzi de circa 4%.

ZF.ro Nu ştiţi de ce aţi luat bătaie în 10 august, în Piaţa Victoriei? Uitaţi-vă pe cifre!

În primele opt luni din an, românii din străinătate au trimis acasă 2,3 miliarde de euro, aproape tot atât cât au însemnat investiţiile străine directe (fără credite intragrup) care au fost de 2,5 miliarde de euro.

Capital.ro Veste bună pentru abonații UPC

Clienții UPC vor putea viziona de săptămâna aceasta patru patru noi canale, a anunțat operatorul de cablu.

Bursa.ro Distribuirea a 90% din profit obligă Transgaz la împrumut

Repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat de Transgaz sub formă de dividende impactează negativ capacitatea Transgaz de a finanţa un amplu program de investiţii, care include proiectele strategice cuprinse în programul de dezvoltare pe zece ani al companiei aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi alte investiţii/achiziţii cuprinse în strategia de dezvoltare a companiei, ne-au transmis reprezentanţii companiei.

Profit.ro Oficial al CE, la București: Regiunile carbonifere în declin din cauza politicilor energetice ale UE tind să voteze partide „extremiste”

Regiunile carbonifere din Europa aflate în declin economic ca urmare a închiderii minelor de cărbune și a termocentralelor alimentate de acestea, din cauza politicilor energetice și de mediu ale UE care vizează decarbonizarea economiei ca formă de combatere a schimbărilor climatice, ajung adesea sub influența unor mișcări politice „extremiste”, aceasta fiind o provocare care trebuie abordată prin promovarea de politici de dezvoltare a respectivelor regiuni, a declarat marți, la București,  Aleksandra Tomczak, coordonator de politici la Direcția Generală Energie a Comisiei Europene.

Manager.ro Florin Citu, PNL: Economia Romaniei e in deriva. Bugetul pe 2019 va fi unul de austeritate

Senatorul liberal Florin Citu a declarat saptamana aceasta ca executia bugetara pe luna septembrie arata „o economie in deriva”, iar Romania va intra in criza mai devreme decat ne asteptam.

start-up.ro Sfaturi de Black Friday 2018 – cum să fii pregătit pentru reduceri

Black Friday 2018 se apropie și au mai rămas două săptămâni până când începe sărbătoarea reducerilor în România. Trebuie să fii pregătit și să știi cum să faci cumpărăturile pentru a prinde reducerile bune.

Articolul precedentPrimul smartphone pliabil sau primul model dintr-o generație ce va dispărea rapid? (VIDEO)
Articolul următorRezultatele financiare bune susțin creșterea prețului acțiunilor OMV Petrom

Comments are closed.