REVISTA PRESEI – „Dacă vreţi să extrageţi gazele din Marea Neagră, profitabil şi raţional începeţi acum, nu mai târziu”

Economica.net „Dacă vreţi să extrageţi gazele din Marea Neagră, profitabil şi raţional este să începeţi acum, nu mai târziu”

În contextul în care exploatarea gazelor din Marea Neagră încă trenează, statul român încercând să maximizeze profitul din această afacere, din taxarea mai aspră a companiilor petroliere, în spaţiul public a apărut şi ideea că, decât “să dăm gazul pe nimic, mai bine îl lăsăm acolo”.

ZF.ro Atenţie! Americanii se duc după banii ruşilor în Cipru, paradisul fiscal adus în pragul ruinei de criză

Autorităţile de la Washington iau cu asalt operaţiunile de spălare de bani dintr-o mică insulă mediteraneeană în încercarea de a limita puterea Rusiei în Europa, scrie The Wall Street Journal. Este vorba de Cipru, un fost paradis fiscal adus în pragul falimentului de criza datoriilor suverane şi în care Uniunea Europeană a făcut experimente cu noile sale mecanisme de salvare a sistemului bancar, prin care deponenţii sunt puşi la plată. Experimentul, care a avut şi scopul descurajării spălării de bani de către bogaţii Rusiei, a eşuat parţial pentru că a făcut ca oligarhii ruşi să devină unii dintre cei mai mari acţionari la băncile cipriote.

Capital.ro Apple și Tesla ar da orice pentru aceste resurse pe care România le are

Metale rare folosite la fabricarea telefoanelor mobile, dar și a mașinilor electrice, sunt căutate pe fundul mărilor și oceanelor. Țara noastră are resurse suficiente, dar nu sunt exploatate.

Profit.ro Softvision, companie fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo, a fost preluată de Cognizant

Furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere, a ajuns la un acord pentru preluarea dezvoltatorului de aplicații Softvision, companie fondată la Cluj-Napoca de antreprenorul Laurențiu Russo, confirmând informațiile avansate anterior.

Bursa.ro Avocatul Gabriel Biriş, către pensionari: „Veţi muri de foame, dacă mai acceptaţi populismul!”

Gabriel Biriş, avocat şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, susţine principiul solidarităţii tinerei generaţii, în raport cu vârstnicii, însă subliniază că pensionarii de astăzi nu se întreabă de unde vor veni banii care ar urma să le revină dacă proiectul de lege a pensiilor va fi adoptat.

Manager.ro Avocatul Gheorghe Pipera: Fiscul pregateste executarea silita a sute de mii de romani

Fiscul pregateste executarea silita a sute de mii de romani care realizeaza venituri din activitati independente si din profesii liberale. Sunt vizati: executori, notari, experti contabili, evaluatori, consultanti, medici, farmacisti, arhitecti, instructori auto sau sportivi, ziaristi freelanceri, avertizeaza avocatul Gheorghe Piperea.

start-up.ro Uber lansează propriul serviciu de trotinete electrice

Startup-ul de ride-sharing Uber a lansat primul său serviciu de închiriere a trotinetelor electrice, acțiune care face parte din strategia companiei de a-și diversifica business-ul și serviciile de transport pe care le oferă în aplicație.

wall-street.ro Povestea Simonei Baciu, profesoara care a transformat visul educational in realitate

Simona Baciu a renuntat intr-o zi, in urma cu 25 de ani, la cariera de profesoara de liceu. A vrut sa faca altfel de educatie. Asa ca a deschis o gradinita in propriul apartament din Cluj, apoi un gimnaziu, apoi un liceu. Munca ei, in care multi oameni nu credeau initial, a inceput sa primeasca recunoasteri: Scoala Anului in Romania, in 2009 si acreditarea britanica, un an mai tarziu, programele scolii si diploma de absolvire fiind recunoscute international.

Articolul precedentCrește datoria pasată românilor de către Guvern: 2,5 miliarde euro, împrumut extern
Articolul următorRoșu pe Wall-Street: cresc dobânzile, JP Morgan prezice un război comercial complet SUA-China

Comments are closed.