Ministerul Finanțelor a ieșit joi să se împrumute de pe piețele externe, suma anunțată ca obiectiv fiind de până la 2,5 miliarde de euro prin două emisiuni de eurobonduri, cu scadențe în 2029 și 2039.

România e vacă bună de muls și serioasă, căci populația plătește, iar Statul știe să lase datoriile din generații în generații.

Ce Guvern va conduce treburile țării în 2039, când împrumuturile ajung la maturitate ? Ce contează, noi trăim clipa…

În acest an, statul a atras prin emisiuni pe piețele externe două miliarde de euro, în februarie, și 1,2 miliarde de dolari, în iunie, acesta din urmă fiind și cea mai recentă vânzare de obligațiuni pe piețele externe. Ținta de împrumut de pe piețele externe a Ministerului Finanțelor pentru întreg anul 2018, țintă orientativă, este de circa 4,5 miliarde de euro, potrivit Profit.ro.    https://www.profit.ro

România a mandatat ca aranjori grupuri financiare europene cu operațiuni în România.

Aranjorii sunt BNP Paribas (Franța), Erste – grup austriac prezent pe piața locală prin BCR, ING Bank – grup olandez prezent în România, Societe Generale – grup francez prezent în România prin BRD, precum și UniCredit – grup italian, de asemenea prezent în România.

Potrivit agenției Bloomberg, investitorii au subscris circa 3,2 miliarde de euro, iar suma pe care Ministerul Finanțelor vrea să o atragă s-ar situa la 1,75 miliarde de euro.

Randamentul se situează acum la 195-200 puncte de bază peste rata midswap în cazul eurobondurilor scadente în 2029 și la 275 puncte de bază peste midswap pentru emisiunea cu maturitate în 2039.

Articolul precedentN-au corespuns pentru ”jmecheriile” cu lemnul Romsilva și au fost demiși
Articolul următorREVISTA PRESEI – „Dacă vreţi să extrageţi gazele din Marea Neagră, profitabil şi raţional începeţi acum, nu mai târziu”

Comments are closed.