Record istoric: Apple, prima companie care a depășit pragul de 1.000 de miliarde de dolari

Apple a atins o valoare de piață de 1.000 de miliarde de dolari în sesiunea de joi și a reușit astfel să devină prima companie americană tranzacționată care să ajungă la această valoare.

Acțiunile producătorului de iPhone au crescut cu 2,9%, la peste 207 dolari, în urma publicării, marți, a unui raport bun privind rezultatele financiare trimestriale. Astfel, după două sesiuni consecutive de creștere, a reușit să atingă pragul de 1.000 de miliarde de dolari, chiar și în condițiile în care numărul de acțiuni a fost modificat recent la 4.829.926.000 acțiuni.

Inițial, pragul amintit era de 203,45 de dolari pe acțiune însă programele continue de răscumpărare de acțiuni întreprinse de companie în anii recenți a determinat creșterea acestui prag în zona de 207 dolari.

„Acest aspect ne relevă cât de puternic a devenit ecosistemul Apple în ultimele decenii”, a declarat analistul GBE Insights Dan Ives pentru CNBC. „Acesta nu este sfârșitul trend-uluide creștere, odată ce au atins un miliard de dolari. Consider că acest lucru este doar un fel de a se poziționa pentru următoarea etapă de creștere și rentabilitate”.

Analistul a făcut referire la veniturile în creștere pe parte de software și servicii ale companiei. Segmentul care include App Store, AppleCare, Apple Pay, iTunes și serviciile de cloud a înregistrat venituri record, în valoare de peste 9,55 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului.

La finalul sesiunii de joi, acțiunile Apple au câștigat 22% de la începutul acestui an și peste 30% în ultimele 12 luni.

Graficul zilnic al cotației Apple, sursa: cnbc.com

Unii investitori s-ar putea să devină îngrijorați de faptul că cea mai valoroasă companie din lume ar putea suferi o scădere semnificativă, pe modelul crizei generată de bula speculativă dot-com, conform CNBC.

Cu toate că este posibil ca trend-ul de creștere să se domolească pe termen scurt, pentru investitorii pe termen lung indicatorii de evaluare a companiei sunt departe de a fi la extreme și, în plus, aceștia se bazează pe îmbunătățirea în continuare a datelor fundamentale ale Apple.

Articolul precedentRectificare bugetară populistă. Nouă ministere pierd aproape 100 milioane lei
Articolul următorOMV Petrom și BRD: rezultate bune, prețurile scad

Comments are closed.