RCS&RDS primește aprobare, din nou, pentru suprataxa de roaming

ANCOM, Autoritatea naționala pentru administrare si reglementare în domeniul telecomunicațiilor, a autorizat operatorul RCS&RDS S.A. să continue să aplice anumite suprataxe pentru unele dintre serviciile de roaming furnizate propriilor săi clienți aflați în interiorul Spațiului Economic European (SEE), se arată într-un comunicat remis, luni, Bursei de Valori București.

Prin decizie emisa in data de 29 iunie 2018, pentru a-i permite sa continue să recupereze costurile de furnizare a serviciilor de roaming și să mențină tarifele curente pentru serviciile oferite în Romania, în conformitate cu reglementările europene privind roaming-ul, ANCOM a aprobat cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienți anumite suprataxe, adăugate tarifelor naționale, pentru serviciile de roaming în SEE, fără a se depăși valorile de mai jos:

  • 0,0208 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile efectuate de clienți;
  • 0,0091 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile primite de clienți (valoare care va putea sa varieze în funcție de modificările ce vor fi aduse conform legislației europene);
  • 2,97 Euro/GB (0,00297 Euro/MB), fără TVA.

RCS&RDS va aplica suprataxele de la prima unitate de consum furnizata propriilor clienți aflați în roaming în interiorul SEE.

Autorizarea primita de la ANCOM este valabila timp de 12 luni, cu  începere de la 1 iulie 2018.

Operatorul este listat pe Bursa de Valori București, cu denumirea de Digi Communications N.V. și are în prezent o capitalizare bursieră de 3,17 miliarde de lei. În sesiunea de luni, 02 iulie, a scăzut cu 0,16% la 31,75 de lei pe acțiune.

Articolul precedentRomânii – săracii Europei în autostrăzi și cei mai săraci în mașini
Articolul următorOficial UE ne susține: România, prima țară europeană care a exportat gaz

Comments are closed.