Lovitură uriașă pentru românii care au credite la bănci, iar cei vizați sunt cei care au cerut recalcularea de pe ROBOR pe indicele IRCC. De anul viitor, vor plăti rate duble și asta pentru că indicele IRCC va crește, iar specialiștii din domeniu atrag atenția că șomajul va crește din cauza faptului că se închid capacităţi industriale, care nu mai pot plăti preţurile mari la energie şi gaze. 

Ratele românilor vor continua să crească și anul următor – este avertismentul care vine din partea specialiștilor. Vizați sunt inclusiv românii care au credite calculate în IRRC pentru că, până la finalul acestui an, indicele ar putea depăși pragul de 5% și va continua să crească și la începutul anului următor. 

În ultimele luni, peste 13.000 de români au mers la bancă și au cerut recalcularea ratelor de pe ROBOR pe IRCC pentru că ROBOR la 3 luni a înregistrat record după record. Față de anul trecut, oamenii plătesc rate chiar și cu 1000 de lei mai mari. 

Specialiștii trag însă un nou semnal de alarmă și spun că anul următor cei care au credite calculate în IRCC ar putea plăti rate duble.

Economiștii mai vin cu încă un avertisment: șomajul va crește anul viitor, și asta deoarece foarte multe fabrici și înteprinderi din țara noastră se vor închide din cauza prețurilor uriașe la energie și gaze. 

Dacă vorbim de rate, specialiștii vin și cu o soluție temporară pentru români. Mai exact, aceștia ar putea merge la bancă să ceară o refinanțare a creditului în moneda europeană pentru că, deși indicele EURIBOR începe să crească, nu va ajunge la nivelul dobânzilor pe care le au indicii ROBOR și IRCC. 

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCampania Realitatea: Economisește, fii pe plus! – VIDEO
Articolul următorCriza energetică din Europa. Ce variantă propune Ursula von der Leyen pentru temperarea prețurilor astronomice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau