Raluca Turcan: Nu putem discuta de restricţii la nivel economic, dar vor fi anunţate măsuri de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii acestei infecţii

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că nu se poate discuta de restricţii la nivel economic, dar va avea loc o şedinţă de Guvern şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul cărora vor fi anunţate măsuri de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus. Turcan a mai precizat că lasă de dorit conformarea purtării măştii de protecţie în instituţii publice şi a cerut direcţiilor de sănătate publică să facă controale.

“Nu putem discuta în momentul de faţă de restricţii la nivel economic, dar vom avea o şedinţă de Guvern şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo vor fi anunţate măsurile de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii acestei infecţii”, a declarat Raluca Turcan, luni, într-o conferinţă de presă.

Ea a fost întrebată dacă decizia de la Galaţi, de purtare a măştii de protecţie la 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, ar putea fi luată şi în cazul altor oraşe.

“În ceea ce priveşte extinderea purtării măştii în proximitatea şcolilor cu titlul obligatoriu, poate să fie o discuţie la nivel naţional, însă vă reamintesc că autorităţile locale au libertate de decizie locală şi pot să aplice măsuri care în context de focar local epidemiologic să prevină infectarea şi să prevină sănătatea publică. Nu pot să vă spun că am luat în calcul extinderea la nivel naţional a obligativităţii purtării măştii, însă, da, constat, rugăm oamenii să poartă mască, în toate contextele cu putinţă pentru că masca este cel mai eficient mijloc de protecţie”, a afirmat Raluca Turcan.

Ea a mai menţionat că a cerut direcţiilor de sănătate publică să verifice dacă în interiorul instituţiilor publice se poartă masca de protecţie.

“Am cerut DSP-urilor să verifice dacă în interiorul instituţiilor publice şi mai ales în departamentele de interacţiune cu publicul se poartă măşti. Sunt probleme în continuare, oamenii nu înţeleg că legea este obligatorie, că au această datorie, ca în spaţii închise şi în interiorul instituţiilor publice să poarte mască. Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituţie publică”, a transmis Raluca Turcan.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentComisia Europeană a aprobat garanţia de stat de peste 19 milioane de euro pentru Tarom
Articolul următorSorin Grindeanu a demisionat de la șefia ANCOM, arbitrul pieței telecom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau