Sorin Grindeanu a demisionat de la șefia ANCOM, arbitrul pieței telecom

Sorin Grindeanu a demisionat, luni, din funcția de președinte al ANCOM. Retragerea fostului premier premier este un gest formal, pentru că postul pe care-l ocupa nu e compatibil cu nicio funcție politică.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au luat act, luni, de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte ANCOM. Potrivit regulamentului instituției, președintele și vicepreședinții nu pot ocupa funcția atâta timp cât au calitatea de membru de partid și au la dispoziție trei luni să iasă din incompatibilitate prin demisie.

Grindeanu a fost ales prim-vicepreședinte al PSD, la congresul partidului care a avut loc în august. Vineri, 9 octombrie, sunt așteptate propunerile de candidaturi, potrivit informatiilor transmise de Camera Deputatilor.

Sorin Grindeanu a fost numit la șefia ANCOM în noiembrie 2017, pe o perioadă de 6 ani. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Articolul precedentRaluca Turcan: Nu putem discuta de restricţii la nivel economic, dar vor fi anunţate măsuri de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii acestei infecţii
Articolul următorActivitatea operatorilor economici din Iași restrânsă. Vezi zonele vizate și orarul după care vor funcționa agenții economici