Metoda de calcul în baza căreia se va stabili, anul viitor, majorarea salariului minim pe economie se modifică, astfel încât creșterea să acopere cel puțin rata inflației, a anunțat, joi, noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la preluarea mandatului.

„Este un lucru (formula de calculare a salariul minim – N. R.) pe care deja îl vom lansa în transparenţă, în dezbatere publică, astfel încât să putem să legiferăm această decizie. Decizia va aparţine într-un final Guvernului, cert este că propunerea este ca această majorare să se facă cel puţin cu rata inflaţiei. V-am spus doar principiul, urmând ca în şedinţa de Guvern să fie anunţate toate detaliile. (…) Această modificare în calculul salariului minim evident că va duce la o majorare a salariului minim brut (din ianuarie 2021, N.R.), a afirmat Turcan.

În Programul de guvernare depus în Parlament de prim-ministrul Florin Cîţu se prevede că metoda de calcul pentru stabilirea creşterii nivelului salariului minim să se bazeze pe trei indicatori: productivitatea muncii, indicele inflaţiei şi creşterea economică.

În Programul de guvernare depus miercuri la Parlament de prim-ministrul Florin Cîţu se prevede că elaborarea unui proiect de lege cu privire la principiile de stabilire a salariului minim brut pe ţară garantat în plată se va face ținând cont de productivitatea muncii, indicele inflaţiei şi un coeficient de corecţie în funcţie de dinamica creşterii economice, negociat cu partenerii sociali.

Articolul precedentCare sunt prioritățile noului ministru al Economei, Claudiu Năsui
Articolul următorO nouă amânare a programului „Rabla pentru electrocasnice”