Principalele obiective ale noului ministru al Economiei, Claudiu Năsui, sunt atragerea de bani europeni pentru întreprinderi şi debirocratizarea. Năsui a preluat joi mandatul de ministru de la fostul titular, Virgil Popescu, care a promis să-l ajute pentru a asigura continuitatea.

„Statul trebuie să fie un sprijin pentru economie, pentru IMM-uri, o infrastructură care să ne permită fiecăruia dintre noi să ne căutăm binele, să încercăm idei de afaceri. Până la urmă aceasta este forţa unei economii: un sector puternic al IMM-urilor, iar noi ne propunem ca acest minister să fie această curea de transmisie între mediul de business şi stat. De asemenea, avem mai multe idei de transparentizare pe care le-am tot prezentat şi despre care am tot vorbit şi care sunt incluse în Programul de guvernare, pe care vrem să le implementăm şi chiar mai mult, avem proiecte pe circuit pe care în ultimii 4 ani le-am susţinut, despre cum ar trebui să arate administraţia publică care să fie în slujba cetăţeanului şi sperăm ca exemplele de bune practici să fie apoi preluate de cât mai multe instituţii ale statului”, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Articolul precedentLegea care majorează cheltuielile pentru șomaj și alte ajutoare sociale la 0,4% din PIB, retrimisă de Klaus Iohannis în Parlament
Articolul următorRaluca Turcan: Metoda de calcul privind majorarea salariului minim se modifică