Programul ”Rabla pentru electrocasnice”, a cărui lansare inițială a fost anunțată pe 15 decembrie, a fost din nou amânat până în ianuarie 2021. Anunțul a fost făcut joi de noul ministru al Mediului, Tanczos Barna, după preluarea mandatului. Tot atunci va fi aprobat și bugetul Agenției Fondului pentru Mediu (AFM).

”Programul , din păcate, a pornit cu stângul. Pentru a avea siguranţa funcţionării sistemului informatic, nu putem porni zilele acestea, ci în cursul lunii ianuarie, când vom avea şi bugetul AFM. Trebuie să avem siguranţa că este sigur”, a anunțat noul ministru.

Reamintim că programul ”Rabla pentru electrocasnice” trebuia să înceapă pe 15 decembrie. La doar câteva minute după startul programului, site-ul pe care românii se puteau înscrie pentru a primi voucherele a picat. Ulterior, AFM a transmis că sunt suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației.

La solicitarea fostului ministru al Mediului, Mircea Fechet, directorul AFM, Dan-Cătălin Vatamanu, a fost revocat din funcție, în locul său fiind numit Ştefan-Andrei Cazacu.

Citește și: ”Cum poți obține vouchere de 400 de lei pentru a cumpăra electrocasnice”

Articolul precedentRaluca Turcan: Metoda de calcul privind majorarea salariului minim se modifică
Articolul următorVideo BREXIT – Acord ISTORIC între Marea Britanie și Uniunea Europeană!