Rafinăria Petromidia a fost din nou amendată de Garda de Mediu după incendiul de acum o lună, soldat cu moartea a trei angajați! Sancțiunea este dublă față de prima, adică 100.000 de lei.

După explozia urmată de incendiu din data de 2 iulie în urma căreia trei petroliști și-au pierdut viața rafinăria a fost amendată cu 50.000 de lei. Acum, valoarea sancțiunii contravenționale pe care combinatul va trebui să o plătească în urma unor reclamații din partea locuitorilor din Năvodari este dublă.

Explozia din 2 iulie, de la Petromidia -Năvodari, a generat un fum toxic, populația din Năvodari și Mamaia Nord fiind avertizată prin Ro-alert să evite zona pe o rază de 1.000 mp. Garda de Mediu Constanța a fost asaltată atunci de reclamații.

În urma reclamațiilor și a verificărilor comisarilor Gărzii de Mediu pe platforma petrolieră s-a constatat că în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat  măsurile  necesare pentru prevenirea poluării.

Articolul precedentBĂTAIE pe ministerul Finanțelor: Cîțu sare peste partid pentru a-și pune omul în funcție: Variantele pentru ministrul care va gestiona banii țării
Articolul următorComisia Europeană a aprobat PNRR-ul Cehiei. România rămâne în lotul restrâns al restanțierilor