Este bătaie pe ministerul Finanțelor: potrivit unor surse, propunerea de ministru pe care-l dorește premierul, respectiv Dan Vîlceanu, nu este dorit și de președintele Klaus Iohannis. Pe de altă parte, Ludovic Orban are si el propriile variante, dar premierul nu vrea să accepte niciuna.

Printre propunerile vehiculate în spațiul public pentru a ocupa funcția de ministru de Finanțe se numără nume precum: Dan Vîlceanu, Ionel Dancă, Gabriela Horga și Sebastian Burduja.

Liberalul Virgil Guran consideră că statutul partidului nu este respectat. El a spus la Realitatea PLUS că orice numire de ministru trebuie să fie discutată în biroul politic național al PNL.

„Să vă spun ceva, colegul Dan Vîlceanu este un om capabil, nu înseamnă că nu poate fi ministru de Finanțe, dar nu se respectă statutul. Orice numire trebuie să fie discutată în biroul politic național, trebuie să ne întâlnim în forul de conducere și să stabilim acolo. Poate fi și Vîlceacu, și Dancă și oricine, dar trebuie să se facă numirea conform statutului”, a spus Virgil Guran, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui PNL, Ludovic Orban.

„Dan Vîlceanu este Vâlcovul lui Cîțu. A mai dorit să-l propună pentru a avea controlul ministerului. Nu cred în afară de voința politică nu mai e nevoie si altceva. Eu cred că mai are nevoie și de altceva. Sunt niște cetățeni care analizează și cred că nu îndeplinește condițiile. El este foarte implicat în această camanie internă, în relocarea de votanți, dar nu cred că poate fi numit”, a spus Mihai Belu, coordonatorul adevărulzilei.net, la Realitatea PLUS.

Articolul precedentFlorin Cîțu a anunțat rectificarea pe Facebook. Nu toți miniștrii i-au transmis datele cerute
Articolul următorRafinăria Petromidia-Năvodari, AMENDATĂ, din nou, de Garda de Mediu – 100.000 de lei pentru poluare