High spires towers of Tyn church in Prague city (Church of Our Lady before tyn cathedral) urban landscape panorama with red roofs of houses in old town and blue sky with clouds

Cehia a intra oficial pe lista statelor ale căror planuri de redresare și reziliență au fost aprobate de către Comisia Europeană. Pe de altă parte, România așteaptă aprobarea PNRR în septembrie, în condițiile în care planul trimis de guvernul de la București ar avea o serie de lacune și neclarități, la care experții europeni așteaptă lămuriri.

În total, guvernul de la Praga va primi  7 miliarde de euro pentru proiectele sale de redresare economică  post pandemie, potrivit zf.ro.

42% din bani sunt destinați investiţiilor cu impact direct asupra protecţiei mediului.

Pe zona de eficienţă energetică, Cehia va primi 1,6 miliarde de euro.

480 de milioane de euro sunt alocați pentru proiecte de energie regenerabilă, 1,1 miliarde de euro vor ajuta la dezvoltarea mobilităţii sustenabile, în timp ce 141 de milioane de euro merg către dezvoltarea economiei circulare.

Educaţia sau digitalizarea economiei vor fi şi ele finanţate din suma totală alocată Cehiei.

România așteaptă aprobarea PNRR în toamnă. Ce critici a avut Bruxelles-ul

În urmă cu exact o săptămână, pe 28 iulie, lublicația germană Welt publică informația că Planul de Redresare și Reziliență al României ar fi unul dintre cele mai problematice, iar Comisia Europeană nu va lua nicio decizie până la finele lunii septembrie. Știrea a apărut la mai puțin de o zi după ce premierul Florin Cîțu afirmă că planul va primi aprobarea Comisei Europene la mjlocul lunii septembrie, poate chiar mai devreme.

După apariția criticilor din presa germană, șeful Guvernului a dat din nou asigurări că planul trimis de România este unul bun și va fi aprobat potrivit calendarului.

 

 

Articolul precedentRafinăria Petromidia-Năvodari, AMENDATĂ, din nou, de Garda de Mediu – 100.000 de lei pentru poluare
Articolul următorFoto+VIDEO: Lucrările la Podul suspendat peste Dunăre avansează pe zi ce trece