Au început protestele angajaților din Ministerul de Finanțe. Manifestanții au luat cu asalt sediile ANAF din București și Timișoara, iar în Capitală o angajată și-a dat demisia chiar în fața ministrului Marcel Boloș. 

Zeci de oameni au pornit un protest spontan al bugetarilor și amenință că se vor extinde în toată țara dacă Guvernul nu va revizui măsurile pe care vrea să le introducă prin Ordonanță de Urgență. În timpul discuțiilor o directoare din Minister și-a dat demisia chiar în fața lui Marcel Boloș. Acesta le-ar fi promis angajaților din ANAF majorări de salarii de până la 25%. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falianta.sedlex%2Fvideos%2F2007419162984042%2F&show_text=false&width=267&t=0

Oamenii au descins direct în sediul Ministerului de Finanțe și s-au îndreptat către biroul ministrului Marcel Boloș pentru a-și striga nemulțumirile. Surprinzător este că tot angajații care lucrează la ordonata austerității sunt nemulțumiți de măsurile anunțate de liderii politici.

Însă, deși sediul Ministerului de Finanțe a fost luat cu asalt de protestatari, Marcel Boloș le-a transmis inițial oamenilor că este la o întâlnire importantă la Curtea de Conturi și nu poate comunica cu aceștia. Ulterior a ieșit să stea de vorvbă cu protestarii.

Nemulțumirie angajaților de la Finanțe vin după ce premierul Marcel Ciolacu și ministrul Marcel Boloș au prezentat săptămâna trecută pe larg informații din proiectul de Ordonanță de Urgență. Aceasta prevede desființarea posturilor vacante din administrație, scăderea numărului de șefi, tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri brute peste 10.000 de lei lunar și alte reduceri de costuri.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falianta.sedlex%2Fvideos%2F246407771598139%2F&show_text=false&width=267&t=0

„Atenționăm guvernul ca este posibil sa intre intr un blocaj financiar foarte puternic daca nu ne asculta. Este o problema de sistem, de ani de zile sistemul asta n a fost finanțat nici promovat, iar acum vine si răstoarnă ce s-a construit cate puțin”, spun sindicaliștii

Între timp, sindicaliștii au început protestele spontane și în Timișoara, Craiova, Vâlcea, Gorj, Brăila, Buzău și Mehedinți.

București și Timișoara nu vor fi singurele locații de protest, sindicatele anunță că manifestațiile se vor extinde în toată țara din 22 august. 

Articolul precedentGuvernul a modificat OUG privind desființarea a 200.000 de posturi bugetare. De când se aplică măsura și ce șefi sunt vizați?
Articolul următorInflația cu o cifră – Anunțul oficial: 9.4% rata anuală în iulie