Gigantul spaniol Inditex controlat de cel mai bogat om din Spania, Amancio Ortega, a obținut un profit de 2,4 miliarde euro în primele 9 luni ale acestui an, potrivit Reuters.

Gigantul Inditex, proprietarul Zara, a raportat, miercuri, un profit net de 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru primele noua luni ale anului financiar, cu 4% mai mult decat anul trecut.

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, care deține, de asemenea, mărcile Massimo Dutti și Bershka, a anunțat, în septembrie, că se așteaptă o creștere a vânzărilor de aproximativ 4 până la 6% în a doua jumătate a exercițiului financiar.

Inditex a lansat vânzările online pentru Zara pe 106 noi piețe în noiembrie.

Vânzările din a doua jumătate a anului 2018, până la sfârșitul lunii noiembrie, au crescut cu 3%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, după un bun început al sezonului și un septembrie extrem de călduros, a declarat directorul piețelor de capital din Inditex, Marcos Lopez.

Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din Europa, este o companie producătoare de haine din Spania, controlată de cel mai bogat om din Spania, Amancio Ortega.
Compania deține mărcile Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home și Kiddy’s Class.

Primul magazin Zara s-a deschis în 1975, în Coruna, Spania. Inditex a intrat direct pe piața din România în 2007, după ce timp de patru ani a fost reprezentată de două unități, un magazin Zara și unul Pull and Bear, deschise în franciză.

Articolul precedentOrdin în China: angajații care folosesc telefoane Apple vor fi pedepsiți
Articolul următorMuncitorii din Vietnam ar putea rezolva criza de personal din România. Ce salarii primesc în țara lor