Isterie în companiile din China: toți cei care folosesc telefoane sau tablete Apple riscă pedepse aspre.

Arestarea moștenitoarei de la Huawei determină unele companii chineze și grupuri de afaceri din Beijing să le ceară angajaților să boicoteze produsele unor companii americane precum Apple, provocând temeri legate de reacții în lanț, scrie CNN Money.

Mai multe organizații din China au trimis notificări îndemnând membrii personalului să-și arate sprijinul pentru Huawei, amenințând cu pedepse aspre împotriva celor care sunt prinși că folosesc produse Apple.

Alte companii oferă subvenții pentru a cumpăra smartphone-uri chinezești. „SUA intenționează să obtureze creșterea Chinei … Cred că poporul chinez ar trebui să rămână unit și să susțină produsele noastre naționale”, a declarat într-un comunicat de presă din această săptămână Camera de Comerț Nanchong din Shanghai, avertizând că toți membrii care au cumpărat produse Apple vor fi „pedepsiți.

Criza chino-americană a fost declanșată de arestarea lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei și fiica fondatorului companiei, pe data de 1 decembrie la Vancouver. Ea se află în pericol să fie extrădată în Statele Unite, provocând furie în presa chineză de stat. Meng Wanzhou a fost eliberată pe cauțiune, miercuri dimineață.

Articolul precedentInvestiție de 30 de milioane euro pentru extinderea Colloseum Mall
Articolul următorProfit uriaș pentru proprietarul Zara. Câte miliarde a scos Amancio Ortega în acest an