Lanţul de magazine britanic Tesco a limitat numărul de produse ce pot fi cumpărate pentru o serie de produse, printre care ouă, orez, săpun şi hîrtie igienică. Măsura a fost luată după ce transportul mărfurilor către Marea Britanie dinspre Franţa a fost blocat.

Din cauza restricțiilor de circulație aproximativ 3.000 de camioane au rămas blocate între Marea Britanie și Franța, astfel că produsele de primă necesitate nu au mai ajuns la destinații.

Conform BBC, lanțul de magazine Tesco a spus că are stocuri suficiente, iar clienții ar trebui să „cumpere așa cum ar face în mod normal”.

Luni, lanțurile de magazinee Tesco și Sainsbury’s au avertizat asupra posibilității dispariției de pe rafturi a unor articole, dacă nu apar soluții pentru transportul mărfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală în timpul iernii.

„Dacă nu se schimbă nimic, în zilele următoare vom începe să ducem lipsa legumelor precum salată verde, conopidă, broccoli și citrice – toate acestea fiind importate de pe continent în această perioadă a anului”, a spus un purtător de cuvânt al magazinelor Sainsbury.

Tesco a anticipat și că produsele precum salatele și citricele ar putea fi afectate.

Canalul Mânecii este o rută comercială vitală, cu aproximativ 10.000 de camioane care călătoresc zilnic între Dover și Calais de Crăciun, aducând de regulă produse proaspete.

Miercuri, 23 decembrie, portul Dover a fost redeschis, astfel că legătura cu Franța (și, implicit, restul Europei continentale) s-a reluat. Peste 10.000 de camioane călătoresc zilnic între Dover și Calais (Franța).

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentLudovic Orban: ”Trebuie să existe un mecanism de creștere a punctului de PENSIE, care să țină cont de inflație și de majorarea salariului minim”
Articolul următorVIDEO | Parlamentul s-a reunit pentru votul de învestire a GUVERNULUI. Florin Cîțu: ”NU am să înșel încrederea cu care voi fi învestit”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau