Acţiunile Tesla scad după ce livrările trimestriale au fost sub estimările analiştilor.

 

Acţiunile Tesla au scăzut cu 6% la Bursa de la New York, după ce producătorul american de vehicule electrice a raportat că livrările au urcat cu mai puţin de 2% în trimestrul trei din 2019, sub estimările analiştilor, transmite Reuters.

Livrările totale s-au situat la nivelul record de 97.000 de vehicule în perioada iulie-septembrie 2019, în timp ce analiştii se aşteptau la 97.477 unităţi, conform datelor Refinitiv. Din totalul vehiculelor livrate de Tesla, 79.600 de automobile au fost Model 3, în timp ce analiştii se aşteptau la 79.470 unităţi.

În trimestrul doi din 2019, Tesla a livrat 95.356 vehicule, conform Agerpres.

Compania, condusă de miliardarul Elon Musk, este sub presiune pentru a-şi majora producţia, în timp ce trebuie să demonstreze că există o cerere sustenabilă pentru vehiculele sale şi poate ajunge profitabilă.

Pentru acest an ţinta Tesla este să livreze 360.000 – 400.000 vehicule, ceea ce înseamnă că în ultimul trimestru din acest an ar trebui să livreze cel puţin 104.800 de unităţi.

Vehiculele companiei – Model S şi X – se confruntă cu dificultăţi în urma recentelor lansări ale SUV-urilor complet electrice de la Audi şi Jaguar Land Rover.

În trimestrul trei din 2019 livrările Model S şi X au scăzut cu 1,4%, la 17.400 unităţi, sub estimările analiştilor – 18.829 vehicule.

Elon Musk, directorul general al Tesla, declara în septembrie că producătorul american de automobile electrice intenţionează să-şi extindă prezenţa pe majoritatea pieţelor din Europa de Est, la începutul anului viitor.

Într-un mesaj pe Twitter, Musk şi-a exprimat speranţa că vor fi demarate activităţi „în Slovacia, Croaţia, Serbia şi în cea mai mare parte a Europei de Est la începutul anului viitor”.

Articolul precedentCum va reacționa Guvernul în posibila vânzare a Telekom către Orange
Articolul următorCe spune șeful Dacia despre scenariul mutării producției în Maroc