Directorul general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault Romania, Christophe Dridi, a vorbit zilele trecute despre investiţiile făcute la uzinele Dacia şi despre priorităţile industriei auto din România.

 

Șeful Automobile Dacia şi al Groupe Renault Romania spune că grupul francez produce Dacia în 11 fabrici din lume: în Maroc, în Algeria, în Rusia, în Africa de Sud, În America de Sud, în Brazilia, Argentina, India.

Dacă în Maroc francezii produc mașini pentru piața europeană, în România producția se duce în special pcătre piaţa din Europa de Vest, spune șeful Dacia într-un interviu acordat Gazetei de Sud.

Jurnalist: La un moment dat, s-a vorbit despre mutarea unei părţi a producţiei de la Dacia Mioveni în Maroc. Ce puteţi să ne spuneţi despre acest aspect?
C.D.: Avem două fabrici în Maroc. Una este la Casablanca şi o fabrică în Tanger. După cum ştiţi, Dacia s-a născut în România. Dacia s-a născut în Mioveni. Aşadar, originea Dacia este România, dar trebuie să ştiţi că, astăzi, noi producem Dacia în 11 fabrici din lume: în Maroc, în Algeria, în Rusia, în Africa de Sud, În America de Sud, în Brazilia, Argentina, India.

Jurnalist: Dar aveţi în plan să mutaţi o parte a producţiei din România în Maroc?
C.D.: În Maroc producem în două fabrici pentru piaţa europeană. Şi aici, în România, producem pentru piaţa europeană, în special pentru piaţa din Europa de Vest. Este foarte clar. Trebuie să fim competitivi. Trebuie să fim cei mai buni. Întotdeauna cei mai buni, atât la calitate, cât şi la costuri. Cu produse noi, care să atragă noi investiţii.

Primele două priorități al industriei auto locale sunt infrastructura și lupta împotriva maşinilor second-hand, spune șeful Dacia:

„Prima prioritate este infrastructura. Am discutat despre aceasta. Cea de-a doua prioritate este aceea de a lupta împotriva maşinilor uzate, second-hand. Nu este acceptabil să avem aşa de multe maşini uzate care vin din ţările vest europene. Sunt vechi, poluează, nu sunt sigure şi nu aduc niciun ban statului. Când producem o maşină în Craiova sau când producem o maşină la Mioveni şi o vindem în România, aproximativ 3.700 de euro sunt taxe care merg la stat. Ceea ce este bine pentru ţară. Când o maşină uzată vine din Europa de Vest, în taxe nu se vede nimic. Zero taxe. Şi poluează, şi nu este sigură. De aceea, aceasta este a doua prioritate pentru industria auto”, explică Dridi.

Interviul complet cu șeful Automobile Dacia aici

Articolul precedentProbleme pentru Tesla și Elon Musk pe bursa de la New York
Articolul următorBurgerul încă se vinde ca pâinea caldă în România