Primul model din celebrul prototip Ferrari 275 GTB a apărut miraculos la vânzare, după 25 de ani în care a dispărut fără urmă.

 

Asamblat în 1964 și purtând numărul nr. 1, șasiu 06003, primul Ferrari 275 GTB construit vreodată, este disponibil acum pentru milionarii care colecționează mașini, scrie Bloomberg.

„Această mașină a dispărut practic în ultimii 25 de ani”, spune David Brynan, specialist la casa de lictații Gooding. „Nimeni nu a văzut-o până acum”.

Estimată la o valoare cuprinsă între 6 și 8 milioane dolari, mașina scoasă la licitația din 18-19 ianuarie Gooding & Co, acest automobil unic a servit ca prototip și mașină de dezvoltare a Ferrari și a concurat în raliul Monte Carlo din 1966.

Cursa de la Monte Carlo a fost o prezentare a îmbunătățirilor și progreselor tehnologiei automobilelor încă din 1911. Ferrari a păstrat prototipul până la începutul anului 1965 ca mașină de testare pentru modelul de producție – și, de asemenea, ca instrument promoțional pentru a face cunoscut modelul publicului larg.

„Modelul 275 a fost important deoarece a fost prima mașină Ferrari cu suspensie independentă”, spune un expert în mașinile de epocă. „Comparativ cu seria 250 pe care a înlocuit-o, modelul 275 de la Ferrari a fost o mașină mult mai modernă, nu s-a comparat cu nimic din ce s-a văzut până atunci”.

Primul Ferrari 275 GTB și-a schimbat proprietarul de mai multe ori, petrecând o mare parte din viața sa în Europa înainte de a fi dus în America în anii 1970. Înainte de a ajunge la actualul proprietar anonim, modelul a fost prezentat la Cavallino Classic din anul 1993 în Palm Beach, Florida, de atunci fiind ținut sub cheie și departe de public.

Mașina își păstrează motorul ștampilat 06003, kitul de raliu, un autocolant de dealer din Sicilia anilor 70 pe geamul din spate, precum și semnele de cretă și ștanțările din mașină, care atestă statutul său unic, de primul 275 GTB.

În ciuda semnificației sale istorice, modelul nu face parte dintre cele mai scumpe Ferrari-uri de epocă. Un model 250 GTO din 1962 a fost vândut, de exemplu, în 2018 pentru 48 milioane dolari.

Articolul precedentBNR demolează scenariul plusului bugetar ca efect al introducerii „taxei pe lăcomie”
Articolul următorMai multe categorii de angajați, scutite de contribuția la Pilonul II de pensii