Guvernul plafonează azi prețul lemnului de foc. Executivul va adopta o lege prin care prețul unui metru cub nu va putea fi mai mare de 500 de lei. Măsura îi va ajuta pe românii care se încălzesc cu lemne să treacă mai ușor peste această iarnă.

Prețul lemnului utilizat pentru încălzire ar putea fi plafonat pentru o perioadă de șase luni. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că OUG privind plafonarea preţului lemnului de foc va figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, care va avea loc, joi. 

„Propunem, pe de-o parte, limitarea preţului pe piaţă, nu doar pentru lemnul de foc, ci şi pentru derivate din lemn de foc. Pentru a asigura un echilibru pe piaţă şi a preveni exodul de material lemnos sau de derivate de pe piaţa românească pe alte pieţe, este nevoie de interdicţie de export în anumite condiţii.
Sunt şi produse care erau în mare măsură pentru export, cum sunt peleţii sau brichetele, iar acolo ar fi nevoie, probabil, de o soluţie mixtă, care să genereze o aprovizionare a pieţei locale, naţionale, iar restul să meargă la export. OUG va fi aprobată în prima şedinţă de Guvern, joi sau vineri”, a spus Tanczos Barna.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCrește indemnizaţia de şomaj. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis
Articolul următorAdrian Vasilescu, BNR: „Nu suntem în fața unei noutăți. Am avut inflație și de 300% în anii ’90”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau