Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede creșterea indemnizației de șomaj pentru cei care au un stagiu de cotizare de cel puțin 12 luni. În varianta veche a legii, cuantumul acestei indemnizaţii era de 75% din valoarea indicatorului social de referinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând să fie egal cu valoarea indicatorului social de referinţă.

Actul normativ modifică în acest sens articolul 39 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj (…) este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, prevede actul normativ.

În legea în vigoare, cuantumul acestei indemnizaţii este 75% din valoarea indicatorului social de referinţă.

Tot joi, şeful statului a promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFacturile enorme îi lasă fără bani pe studenți – Taxe mai MARI pentru cazare în cămine
Articolul următorPrețul lemnului de foc, plafonat de Guvern – Un metru cub nu va putea fi mai scump de 500 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau