Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, la Realitatea PLUS: „HoReCa e ușor de reglementat la nivel de măsuri anti-COVID”

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost invitatul Alexandrei Păcuraru în emisiunea Legile Puterii, de la Realitatea PLUS. Discuția s-a concentrat pe problemele din economia României, cauzate de incidența coronavirusului.

Mihai Daraban: „HoReCa este cel mai benign sector care poate propaga acest virus. Iar trebuie să adoptăm un model copy-paste. (…) Cea mai mică problemă în Turcia vine din sectorul HoReCa. (…) Au dreptul să stea fără mască doar când mănâncă fără mască. (…) La noi marile problem apar din transportul în comun. (…) Și la aeroport am văzut niște anomalii. (…) Totul e din management. (…) HoReCa e ușor de reglementat la nivel de măsuri anti-COVID. (…) Am avut discuții cu premierul Orban încă de la începutul pandemiei (…) Ne-am bătut pentru măsurile care s-au luat. Pandemia ne-a prins fără a avea o relaxare bugetară ca în țările occidentale. (…) A venit decontul în timpul pandemiei. (…) Măsurile luate au fost maxim la confortul bugetar din timpul pandemiei. (…) România este foarte polarizată. (…) Economia noastră se bazează pe 12.000 – 15.000 de firme care contează. (…) Eu nu aș mai impozita micro-întreprinderile, le-aș cere doar să aibă patru angajați și să plătească contribuțiile angajaților. (…)”

Mai mult, Mihai Daraban consideră că industria românească nu vine cu produse cu valoare adăugată semnificativă, care să conteze pe piața globală. De asemenea, șeful Camerei de Comerț și Industrie a României a vorbit și despre exporturile țării noastre.

Mihai Daraban: „Pe mine mă bucură măsurile luate în Germania. Noi avem 23.000 de firme cu capital german în România. (…) Suntem foarte dependenți de economia vest-europeană la nivel macro. (…) Primii 100 de exportatori realizează 54% din total. Din aceștia, doar trei sunt firme românești. Și sunt statististici ale statului, nu ale Camerei de Comerț și Industrie. (…) 75% din comerțul nostru exterior merge în Uniunea Europeană.”

Sursa: Realitatea Financiara

3 COMENTARII

 1. There ɑre quіte a few advantages associɑted with a life insurance aand this is certainly considered one of them.
  Whole life insurance pοlicies offer a largе գuantіty of
  advantages and a shocking quantity оf stability, however thе rates are considerably
  higһer than that of time period life insurance.
  Thhe rate оf lung diseases and respiratory ailments is rather mߋre in numƄer than we assume.
  A life coacdh is ϳust not a therapist, bսt more like a pаl who can listen too
  your woes and provide you with an unbiased suggestion. Empathy can go a good distance in seгving to yоu keep yoᥙr all-star workers.

  I wished to sustain wіth tthe 34 weeks of cleaning, however I wanted to be frugal.
  Also, keep in minnd oney cannot purchase hɑⲣpiness, Gift heг whіch she feeѕ without
  end. The following гecommendations will hеlp keep
  your prospects гelated too y᧐u and reduce yoᥙr worries so you poѕsibⅼy can totally unqind on yоur vacation.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau