Presa scrisă din România mai suferă o pierdere importantă. Ziarul Cotidianul și-a încetat miercuri, 16 mai, apariția în varianta tipărită. Conform informațiilor Paginademedia.ro distribuitorii fuseseră anunțați, deja, din data de 15 mai.

În anunțul pentru distribuitprii ziarului se spuune: „În data de 15 mai, conducerea Cotidianului le-a comunicat distribuitorilor: „Ziarul Cotidianul renunta temporar la editia tiparita incepand din 16 Mai 2018. Ca urmare, cel putin pentru perioada imediat urmatoare, ziarul distribuit astazi 15 Mai 2018 este ultima editie tiparita.”

Contactat de Paginademedia.ro, Cornel Nistorescu, care deține ziarul, a declarat că este vorba de o „suspendare temporară”, din „rațiuni economice”.

Potrivit lui Cornel Nistorescu, Cotidianul ar urma să reapară pe hârtie în toamnă, „în septembrie sau în octombrie”.

Perioada verii, a concediilor, este oricum o perioadă mai puțin fastă pentru presa scrisă. Astfel, că reluarea aparițiilor în print din toamnă s-ar putea justifica. Dar cel mai probabil va fi necesar un investitor care susțină efortul financiar.

Cotidianul a reapărut în varianta tipărită în noiembrie 2016, după ce titlul a fost cumpărat de Cornel Nistorescu. În 2016, Cotidianul era din nou la tarabe după o pauză de șapte ani (ultima ediție, la 23 decembrie 2009, Cotidianul era parte a grupului Realitatea-Cațavencu).

ISTORIA ziarului Cotidianul

  • Ziarul a fost înfiinţat în 10 mai 1991 de omul politic Ion Raţiu, ca primul ziar privat de după 1989, împreună cu doi jurnalişti de la publicaţia britanică The Guardian.
  • În anii 2000, ziarul Cotidianul intră în grupul Cațavencilor și, apoi, în grupul Realitatea, deținut de Sorin Ovidiu Vîntu.
  • De la 1 august 2009, directorul editorial al ziarului devine Cornel Nistorescu.
  • La data de 23 decembrie 2009, ziarul a încetat să mai apară pe print.
  • Cornel Nistorescu a achiziţionat, în februarie 2010, site-ul www.cotidianul.ro.
  • În mai 2015, Nistorescu a cumpărat marca pentru print Cotidianul pentru suma de 20.000 de euro.
  • Pe 14 noiembrie 2016, Cotidianul și-a reluat apariția pe hârtie

Sursa: Paginademedia.ro

Articolul precedentBăicoi s-a dat pe OneCoin. Vânzarea uriașă în criptomonede a unui teren
Articolul următorMinisterul Finanțelor: România mai are de achitat 2 mld. euro din creditul de 20 mld de la FMI, UE și BM

Comments are closed.