Premierul României, Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au avut în această dimineață o serie de întâlniri cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, respectiv Federația “Sanitas” și Federația „Solidaritatea Sanitară” din România.

Cei doi oficiali susțin propunerea sindicaliștilor de intesificare a dialogului social la toate nivelurile.

În timpul întâlnirii au fost discutate teme de interes pentru sistemul sanitar în noul context precum adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală, identificarea soluțiilor pentru corectarea unor neechități salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar și a sporurilor pentru personalul medical.

Reprezentanții Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru actuala echipă.

În această perioadă, se lucrează la un act normativ care să permită o creștere salarială în cadrul direcțiilor de sănătate publică. Mai mult, se caută soluții pentru creșterea plafonului ce vizează numărul de ore suplimentare și s-a convenit stabilirea unui cadru care să prevadă purtarea combinezonului fără pauză pentru o perioadă de maxim 3 ore.

La finalul întâlnirii, Premierul Românie a declarat că:

„Fiecare a abordat problemele din propria sa perspectivă. Pentru mine prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a trata pacienții. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans, în baza salarizării (sunt infirmieri, brancardieri, personal TESA care nu au beneficiat). O să facem o analiză de impact și în măsura în care vom avem resurse suntem deschiși unei creșteri a salariilor la nivelul anului 2022. În cazul sporturilor de risc nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care decide ce angajați au interacționat cu bolnavi sau suspecți COVID”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentTarifele pentru telefonie fixă vor scădea, din noiembrie, cu 30%
Articolul următorINS: Managerii, estimări de creștere moderată în industrie și comerțul cu amănuntul, în trimestrul 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau