Activitatea în industrie şi comerţul cu amănuntul va avea o creştere moderată în al treilea trimestru al anului, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică. O evoluție asemănătoare se va înregistra și în privința numărul de angajați din construcţii şi comerţul cu amănuntul.

Conform unui sondaj printre managerii din industria prelucrătoare, aceștia preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%). De asemenea, pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra creştere accentuată (sold conjunctural +49%) în timp ce, pentru activitatea de fabricare de maşini, utilaje şi echipamente se va înregistra scădere (sold conjunctural -18%), potrivit Agerpes.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -13% pe total industrie prelucrătoare, iar pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

Potrivit estimărilor din luna iulie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, un salt al volumului producţiei (sold conjunctural +23%).

Managerii din sector estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%), iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere moderată, cu un sold conjunctural de +10%.

Ancheta INS relevă faptul că, în sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +8%). Totodată, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

În plus, angajatorii prognozează pentru perioada analizată o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%), precum şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

Pe segmentul serviciilor, estimările arată că valoarea cifrei de afaceri, cât şi numărul de salariaţi vor cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%, respectiv -4%).

În schimb, în viziunea managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată (sold conjunctural -14%).

Articolul precedentPremierul României și ministrul Sănătății au avut în această dimineață o serie de întâlniri cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate
Articolul următorCum te ajută administrarea de aminoacizi atunci cand faci sport? (P)