Tarifele pentru apelurile la puncte fixe vor scădea cu 30%, începând de la 1 noiembrie 2020, până la cel mult 0,098 eurocenţi/minut, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

„ANCOM a dezbătut, în cadrul unei şedinţe online a Consiliului Consultativ, reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe.(…) Noul tarif a fost determinat în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor de tip LRIC pur, metodă utilizată pentru stabilirea tarifului actual, precum şi a costului capitalului”, precizează arbitrul pieţei locale de telecomunicaţii.

Lista celor 31 de operatori de telefonie fixă cărora li se vor aplica măsurile de reglementare poate fi consultată pe pagina de Internet a ANCOM, potrivit Agerpres.

Prevederile Directivei (UE) 2018/1972, intrate în vigoare la data de 20 decembrie 2018, arată că, până cel târziu la 31 decembrie 2020, se vor institui tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene (UE).


Articolul precedentBoloș: România a atras, în perioada Guvernului Orban, fonduri europene în valoare de 2,3 miliarde de euro
Articolul următorPremierul României și ministrul Sănătății au avut în această dimineață o serie de întâlniri cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate