Deputatul Dan Vîlceanu este propunerea pentru funcția de ministru al finanțelor publice, a anunțat sâmbătă premierul Florin Cîțu într-o conferință de presă. Dan Vilceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Vîlceanu are 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

Acesta a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu în anul 1997, este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara – FEAA.

În perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:
  • Președinte TSD Gorj  2006-2009
  • Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012
  • Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013
  • Președinte PDL Gorj 2013-2015
  • Copreședinte/Președinte PNL Gorj 2015-prezent
Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală
  • 2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj

Potrivit declarației de avere, acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județe Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011. Are 2 credite în valoare de aproximativ 39.000 de euro. La capitolul „Titluri de stat”, deputatul a trecut suma de 731.501 de lei.

 

Familia lui Dan Vîlceanu, afaceri de 26 de milioane de euro în minerit

SC Trefo S.A., aparţinând Elisabetei Vîlceanu, a derulat în perioada respectivă 54 de contracte în valoare totală de 5,5 milioane de euro. De la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, 2012, Trefo a câştigat 42 de contracte în valoare de peste 2,3 milioane de euro.

SC Remont S.A., societate la care Dan Vîlceanu deţine 55% din acţiuni, a câştigat, în 2009, în asociere cu Alpha Construct System Mehedinţi, UMR Rovinari şi AB Construct Buzău, un contract la Complexul Energetic Turceni în valoare de cinci milioane de euro. Valoarea contractului a fost majorată prin două acte adiţionale ajungând, în final, la 6,3 milioane de lei. Trebuie reamintit că la acea vreme Alpha Construct System şi UMR Rovinari făceau parte din rândul sponsorilor PDL, ultima dintre acestea donând organizaţiei democrat liberale gorjene 300.000 lei. AB Construct Buzău se regăsea, la acea vreme, în grupul de interese Videanu-Negoiţă. Tot atunci, Dan Vîlceanu devenise proaspăt membru al PDL.

Articolul precedentVicepremierul Dan Barna și-a dublat averea, în doar 4 ani (DOCUMENT)
Articolul următorPremierul spune că rectificarea bugetară va fi aplicată numai dacă va fi susținută de colegii de Coaliție