Posibil semnal de încetare a picajului pentru Bitcoin

Pentru prima dată din 2015, prețul Bitcoin testează un indicator important al analizei tehnice: media mobilă la 200 de intervale.

Ritmul scăderilor suferite de Bitcoin stabilește noi recorduri (spre exemplu, de peste 25% pe parcursul unei singure săptămâni), astfel cotația ajungând sa testeze un indicator al analizei tehnice (cea care se ocupă cu studiul graficelor): media mobilă pe termen lung, la 200 de intervale, pentru prima dată în ultimii trei ani.

Într-adevăr, cea mai valoroasă monedă virtuală, Bitcoin, a scăzut, în sesiunea de marți, sub nivelul mediei mobile exponențiale la 200 de intervale, la 4.180 de dolari, pentru prima dată din luna august a anului 2015 când Bitcoin se tranzacționa în jurul valorii de 220 de dolari, conform datelor Bitsamp, citate de publicația online coindesk.com.

Cu toate acestea, spargerea suportului menționat a fost doar de scurtă durată deoarece, pe final de sesiune și în sesiunea de miercuri, cotația Bitcoin a reușit să consemneze o ușoară revenire.

Graficul săptămânal al Bitcoin, sursa: MetaTrader WebTrader Admiral Markets

La finele sesiunii de tranzacționare americane de miercuri, un Bitcoin valora cu puțin peste 4.400 de dolari, adică un plus de aproximativ 1,5%.

Apare, deci, un posibil argument care să îi facă mulțumiți pe participanții la piață care au poziții de cumpărare pe Bitcoin: faptul că prețul a recuperat parte din terenul pierdut de la nivelul sugerat de media mobilă exponențială înseamnă că, cel puțin pentru moment, putem discuta despre un nivel de suport tehnic pentru cotație.

Pe de altă parte, dacă această revenire, deocamdată de mică amploare, nu va continua în sesiunile următoare, am putea avea un semnal că, odată spart nivelul de suport menționat, prețul unui Bitcoin s-ar putea îndrepta din nou în jos, către pragul psihologic de 3.000 de dolari.

Articolul precedentGoldman Sachs: Scăderile din piața de capital nu indică o recesiune la orizont pentru SUA
Articolul următorAvertismentul OCDE: Tarifele comerciale, ratele mai mari ale dobânzilor vor încetini creșterea economică globală

Comments are closed.