Goldman Sachs: Scăderile din piața de capital nu indică o recesiune la orizont pentru SUA

Economia S.U.A. nu va intra în recesiune în următorii doi ani, în ciuda temerilor de pe piață ar putea apărea la orizont, a declarat Peter Oppenheimer, de la Goldman Sachs.

Oppenheimer, strateg șef global pe parte de piețe de capital la Goldman Sachs, se așteaptă ca economia Statelor Unite să continue să crească până în 2010, însă într-un ritm mult mai lent, de 1,6%, conform CNBC.

Piețele de capital au scăzut, în perioada recentă, din mai multe motive, a spus el, citând îngrijorările legate de comerțul mondial, temerile legate de creșterea slabă a profiturilor companiilor în următorii ani și creșterea ratelor dobânzilor.

„Realitatea unei încetiniri a creșterii profitabilității și a activității companiilor, din punct de vedere economic a fost, într-adevăr, în centrul acestui val de ordine de vânzare „, a spus Oppenheimer într-un interviu.

Acțiunile americane au înregistrat o creștere în sesiunea de miercuri, după ce, cu o zi în urmă, indicii Dow Jones și S&P 500 s-au situat la minimele anului, în timp ce S&P 500 i s-a alăturat indicelui Nasdaq de tehnologie, intrând în teritoriu corectiv.

Oppenheimer a spus că se așteaptă la o revenire pentru piețele de acțiuni, argumentând că randamentele acțiunilor comparativ cu așteptările creșterii economice sugerează că ar fi avut deja loc o exagerare în mișcările descendente din piețe.

„Încă suntem pe un trend crescător”, a mai spus Oppenheimer. „Pe de altă parte, ratele globale de creștere vor încetini și ar trebui să ne așteptăm la ritmuri de creștere relativ scăzute pe piețele globale de acțiuni anul viitor, dar totuși pozitive”.

Articolul precedentGrupul IKEA anunță un plan de disponibilizări dar și de angajări. Pe net, un plus de 4.000 de locuri de muncă
Articolul următorPosibil semnal de încetare a picajului pentru Bitcoin

Comments are closed.