Greii din afaceri în dezacord cu Trump. Tim Cook, CEO-ul Apple, critică politica tarifară a șefului SUA

CEO-ul Apple, Tim Cook, nu este un fan al politicii comerciale dusă de președintele Donald Trump cu China, iar acest aspect a devenit extrem de limpede odată cu destăinuirea celor spuse lui Donald Trump în privința noii sale politici a tarifelor vamale, cu ocazia unei întâlniri recente ce a avut loc la Casa Alba.

„Am vorbit despre comerț și despre importanța comerțului și despre felul în care consider că două țări care desfășoară activități comerciale împreună reprezintă un plus pentru ambele”, a declarat, recent, Tim Cook, în cadrul unui interviu.

„Consider că tarifele vamale nu își au locul în acest caz. I-am arătat lui Trump o serie de aspecte analitice care să demonstreze acest lucru”, a adăugat Cook.

Pe de altă parte, CEO-ul Apple a admis faptul că anumite segmente ale societății pot suferi în urma liberalizării comerțului mondial. „Este, fără îndoială, adevărat faptul că nu toată lumea din ambele țări a fost avantajată. Aici, mai avem de lucrat”, a spus el.

Tim Cook nu este singurul care se îndepărtează de felul cum înțelege Trump să gestioneze aspectele economice ale Statelor Unite. Recent, Elon Musk, CEO-ul Tesla, i-a adresat o serie de întrebări incomode președintelui Trump, pe platforma Twitter, aratându-și limpede dezacordul în privința impunerii de tarife vamale de 25% asupra importurilor de oțel din China și de 10% pentru cele de aluminiu, măsură adoptată de Trump.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elon Musk, impreuna cu alți conducători de companii de top din Statele Unite, și-a arătat sprijinul pentru Trump în timpul campaniei electorale din 2016 și la începutul mandatului președintelui SUA, însă, pe parcurs, s-a distanțat de politicile acestuia. Și nu a fost singurul: în luna martie a acestui an, Gary Cohn, ex-președinte al Goldman Sachs, a anunțat că-și dă demisia din calitatea de consilier economic principal al lui Trump.

Cotația Apple, pe Wall-Street, s-a tranzacționat în sesiunea curentă în jurul valorii de 185 de dolari pe acțiune, fară vreo modificare substanțială față de referința sesiunii precedente.

Articolul precedentBoom-ul economic, istorie pentru Europa de est
Articolul următorSindromul Nicolaiciuc la CFR. Administratorii numiți politic mută datoriile companiei în buzunarele angajaților

Comments are closed.