Picajul din piețele criptomonedelor continuă: Ethereum, la cel mai mic preț din ultimul an

După sesiunea puternic negativă de miercuri, cauzată de decizia Goldman Sachs de a nu mai deschide un birou de tranzacționare dedicat criptovalutelor, presiunea pe vânzare a continuat și în sesiunea de joi.

Astfel, în afară de scăderea înregistrată de Bitcoin, cea mai tranzacționată criptomonedă din lume, două dintre primele 10 criptovalute în funcție de capitalizarea de piață s-au tranzacționat la cel mai scăzut nivel din ultimul an.

Ethereum, cea de-a doua clasată criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea bursieră, a scăzut la cel mai mic preț din 2017, o evoluție împărtășită și de Cardano, cea de-a noua cea mai importantă criptomonedă din lume, după același criteriu.

Spre finalul sesiunii de tranzacționare nord-americane, Ethereum și-a revenit parțial de la minimele înregistrate în timpul sesiunii, în zona de pret de 211 dolari, reușind sa fie cotată la 222 de dolari pentru un Ether, însă tot cu o scădere consistentă, de peste 5%, asa cum se poate observa din tabelul de mai jos:

Tabel variații criptomonede 06 septembrie 2018, sursa: tradingeconomics.com

Ethereum este una dintre criptovalutele cu cea mai importantă pierdere de valoare dintre primele 10 criptovalute din lume în funcție de capitalizarea de piață, suferind o depreciere de peste 21% în ultima săptămână, una de 41% în ultima lună si una de peste 33% în ultimul an. Prin comparație, Bitcoin, deși scade în sesiunea curentă tot cu peste 5 procente, la capitolul dinamici săptămânale, lunare și anuale, a performat incomparabil mai bine.

Prin comparație, Ripple, deși s-a aflat pe plus în sesiunea curentă, la 0,29 dolari, înregistrează o pierdere de peste 72 de procente în ultimele 12 luni, devenind astfel una dintre cele mai prost performante criptomonede, cu zona de preț din jurul valorii de 3 dolari consemnată în decembrie 2017 devenind acum, extrem de limpede, o bulă speculativă care s-a spart pe parcursul lui 2018.

Graficul prețului Ripple, sursa: tradingeconomics.com

Bitcoin a „cedat”, joi, peste 380 de dolari, adică peste 5%, ajungând la un preț de doar 6413 dolari, după un picaj tot de aproximativ 5%, în sesiunea de miercuri, cauzat de un raport potrivit căruia Goldman Sachs ar renunța la planurile de a deschide un birou de tranzacționare pentru criptomonede.

Capitalizarea totală de piață a tuturor criptovalutelor a scăzut cu aproape 27 de miliarde dolari, joi, în raport cu valoarea din sesiunea precedentă, de 238,7 miliarde de dolari și este în prezent situată la aproximativ 210 miliarde de dolari, conform datelor de piață furnizare de CoinMarketCap.

Articolul precedentAnglia cheltuiește cel mai mult pe fotbaliști. Top 10 transferuri 2018-19
Articolul următorTaxa de poluare în noua formulă, definitivată până la finele anului

Comments are closed.