Anglia cheltuiește cel mai mult pe fotbaliști. Top 10 transferuri 2018-19

Sursa foto: skysports.com

Campionatele de fotbal ale Italiei și Spaniei au stabilit recorduri istorice la investițiile în transferuri de jucători, în vara anului 2018.

Deși au cheltuit cele mai mari sume din istoria lor pentru aducerea de noi fotbaliști, Italia și Spania sunt tot în urma Angliei, care anul acesta a înregistrat o scădere.

Serie A, întrecerea celor mai puternice echipe din Italia, a depășit pentru prima dată pragul de 1 miliard de euro. Cluburile din Peninsulă au achiziționat, în mercato de vară, jucători în valoare totală de 1,041 miliarde de euro, sumă cu 23% mai mare decât cea din 2017, conform raportului Football Transfer Review, publicat de site-ul primetimesport.com.

La Liga, campionatul spaniol, a realizat un record de 884 milioane de euro, după o creștere puternică, de 59%, față de anul precedent.

Premier League, cel mai bogat campionat din lume, a suferit un declin de 11%, coborând de la 1.573 miliarde la 1.400 miliarde de euro. Astfel, Anglia se menține, în ce privește banii alocați transferurilor, la o cotă cu circa 35% peste Italia și cu aproape 60% peste Spania.

Celelalte două campionate din Top 5 Europa sunt pe la jumătate comparativ cu Spania. Astfel, Germania a investit în transferuri vara aceasta 467 milioane de dolari (în scădere cu 19% față de 2017), iar Franța 458 milioane de dolari (în scădere cu 46%).

Dintre cluburi, pe primul loc la investiții se află Juventus Torino cu 256 milioane euro, din care 117 milioane de euro (recordul acestui mercato) au reprezentat prețul lui Cristiano Ronaldo, adus de la Real Madrid.

Locul 2 este ocupat de Liverpool (cu un total de 182 milioane de euro). Real Madrid se clasează abia pe poziția a treia (146 milioane de euro), deținătoarea Ligii Campionilor fiind urmată de Chelsea (137 milioane de euro), Monaco (128 milioane de euro), Barcelona și Roma (ambele 126 milioane de euro), Atletico Madrid (124 milioane de euro), Valencia (122 milioane de euro), Leicester (115 milioane de euro).

Nu a intrat în Top 10 liderul transferurilor din 2017, PSG, care a cheltuit în vara trecută 418 milioane de euro, din care 222 milioane de euro (record istoric) pentru transferul lui Neymar de la Barcelona și 180 milioane de euro pentru Mbappe de la Monaco, între timp devenit campion mondial.

Cele mai scumpe transferuri din această vară: Ronaldo (117 mil. euro – de la Real Madrid la Juventus), Kepa (80 mil. euro – de la Athletic Bilbao la Chelsea), Lemar (70 milioane de euro – de la Monaco la Atletico Madrid), Mahrez (68 milioane de euro – de la Leicester la Manchester City), Alisson Becker (63 milioane de euro – de la Liverpool la Roma), Keita (60 milioane de euro – de la Leipzig la Liverpool), Fred (59 milioane de euro – de la Shakhtar Donețk la Manchester United), Jorginho (57 milioane de euro – de la Napoli la Chelsea), Fabinho (45 milioane de euro – de la Monaco la Liverpool), Vinicius Jr (45 milioane de euro – de la Flamengo la Real Madrid).

Raportul Football Transfer Review, integral AICI

Articolul precedentAmenințările lui Trump asupra exporturilor Germaniei în SUA au pus presiune pe presiune pe comenzile fabricilor din ambele țări
Articolul următorPicajul din piețele criptomonedelor continuă: Ethereum, la cel mai mic preț din ultimul an

Comments are closed.