Peste 8 milioane de facturi la energie electrică și gaze au fost calculate greșit, anunță președintele Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorilor. Horia Constantinescu spune că furnizorii sunt verificați periodic de ANPC, iar mulți dintre ei au recalculat deja facturile emise în mod eronat. Mai mult, Protecţia Consumatorilor a trimis firmelor chestionare prin care să afle numărul de facturi greșite emise de acestea. 

„Pot să vă spun că prima cifră lansată, de 8 milioane, se apropie de realitate. Dacă avem undeva la 5-6 milioane de contracte în desfășurare pentru care s-au emis greșit facturile… două luni, da, cifra se apropie de realitate”, a spus președintele ANPC – Horia Constantinescu a Realitatea PLUS.

„Nu avem atribuția de a verifica actele fiscale, ci doar ceea ce ne pune la dispoziție operatorul economic. Motivul acesta a stat la baza emiterii chestionarului pentru a-i determina pe furnizori să-și asume în scris toate informațiile pe care ni le transmit.

Pe 2 februarie 2022, a fost expediat prin e-mail, către toate companiile care furnizează energie electrică şi gaze naturale operatorilor casnici din România, un chestionar care conţine o rubricaţie detaliată, în urma completării căruia va fi posibilă o centralizare exactă a numărului de facturi greşit întocmite, în raport cu prevederile ordonanţelor 118/2021 şi 3/2022.

Articolul precedentGuvernul dezminte oficial discuțiile privind înlocuirea vreunui ministru
Articolul următorVIDEO Culisele Statului Paralel: Cum a falimentat clanul Herăscu Galațiul. Statul, păgubit cu sute de milioane de euro