Parlamentarii s-au angajat să elimine pensiile speciale, dar odată ce legea ajunge pe masa acestora aleșii vor fi puși în situația de a-și tăia proprile venituri. Nu mai puțin de 19 deputați și senatori încasează pensie specială. Printre aceștia se numără foști magistrați, foști militari de carieră, precum și cei care au lucrat în sistemul de apărare și ordine publică.

Pensiile speciale trebuie să fie tăiate cât mai curând. Dacă ne uităm la declarațiile lui Marcel Ciolacu, liderul PSD spunea că cel puțin cele ale parlamentarilor ar trebui să fie eliminate în această sesiune de toamnă.

Sesiunea a început cu câteva zile în urmă însă nu avem pe masa Parlamentului un proiect de lege acre să taie indemnizațiile speciale.

În ceea ce privește angajamentul României, țara noastră s-a angajat să reformeze pensiile, respectiv să elimine toate pensiile speciale prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Reforma trebuie să fie gata anul viitor, însă guvernanții nu s-au pus de acord, asta pentru că premierul Nicolae Ciucă spunea că pensiile militare nu pot fi tăiate și că ele nu sunt pensii de lux.

Pe de altă parte, există și decizia Curții Constituționale care interzice ca pensiile magistraților să fie tăiate. Prin urmare, este nevoie de consens.

În această legislatură, 19 parlamentari încasează pe lângă indemnizație și o pensie de lux. La Senat sunt 6 astfeld e aleși iar la Camera Deputailor 13. În total 19 parlamentari care vor da un vot atunci când se va face reforma pensiilor.

La Camera Deputaților, cea mai mare indemnizație e încasată de Eugen Neață – peste 160.000 de lei pensie specială (valoarea încasată în decursul unui an), iar în ceea ce-i privește pe senatori, cea mai mare pensie specială este încasată de Ioan Stan – peste 83.000 de lei în decurs de un an.

„Dacă se dorește cu adevărat, se vor tăia. Dacă nu, va fi din nou un balet specific Paralmentului României în care nu se va întâmpla nimic. Eu vreau să cred că declarațiile liderilor politici vor fi puse în practică. Atat PSD, PNL, USR au votat în Parlament (eliminarea pensiilor speciale – n.r.), după care Avocatul Poporului a reușit să anuleze acest demers (…). 

Repet, dacă se dorește, nu contează cei 19 parlamentari care beneficiază (de pensiile speciale – n.r.), ele se vor tăia. Dacă nu se dorește, ele nu se vor tăia.

Cred ca este foarte mult dublu limbaj și ipocriziei indiferent de partid politic. Sunt trei lideri politici care nu vin din niciun partid Crocodilii politicii românești reușesc să vina cu tot felul de teritipuri și să facă balet”, a afirmat, sâmbătă, pentru Realitatea PLUS, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentOUG privind plafonarea prețurilor energie, o decizie „CINICĂ”. Companiile de utilități se tem de un DEZASTRU
Articolul următorTensiunile în Coaliția de guvernământ CRESC! Rareș Bogdan: Mărirea pensiilor cu 16%. Dacă nu se găsește resursa bugetară, Câciu să plece acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau