România va finaliza mâine jaloanele necesare implementării PNRR. Ministrul Investițiilor a anunțat că mai sunt două ținte de atins, la Ministerul Digitalizării, dar nu vor exista consecințe din cauza acestei întârzieri.

În ceea ce privește majorarea pensiilor, Dan Vîlceanu susține că după 2026, România nu trebuie să se mai raporteze la Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit angajamentelor luate, totalul cheltuielilor cu pensiile trebuie să nu depășească plafonul de 9,4% din PIB. 

„Dintr-un total de 24 de jaloane, au fost închise 11 până astăzi. Astăzi, în ședința de Guvern, au mai fost închise încă cinci și rămân șase să fie închise azi și mâine, rămânând ca două să fie închise în următoarele două săptămâni. Mă refer la jaloanele de la Ministerul Cercetării. După 2026 PNRR nu e opozabil oricărei alte decizii pe care România o va lua la momentul acela. Reforma din PNRR se refară la eliminarea inechităților și la creșterea pensiilor mici”, a precizat Dan Vîlceanu.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentLegile Puterii | Adrian Câciu: Economia a fost un dezastru în trimestrul 4. Efectele puteau fi și mai rele de atât
Articolul următorDan Cărbunaru: România deţine suficiente stocuri de alimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau