Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a vorbit, vineri seara, despre momentul în care vor avea loc schimbările în legea salarizării și legea pensiilor, așteptate de toți românii, în speranța că veniturile vor crește. 

Întrebată când vor fi făcute modificările la legea pensiilor și legea salarizării, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a spus: „Vă dau un răspuns simplu și clar. Cât mai curând posibil. Prioritatea imediată o reprezintă cele două legi cu privire la pensii, atât cea cu privire la pensiile din sistemul public cât și cea cu pensiile de serviciu. Aceasta va fi aferentă cererii de plată trei, motiv pentru care trebuie să finalizăm, împreună cu cei de la Banca Mondială, tot ceea ce înseamnă parte de evaluare a impactului financiar.  

Vom solicita, de asemenea, ajutor de la Ministerul Finanțelor pentru impactul financiar și împreună cu comisia vom încerca să finalizăm cât mai rapid partea de legislație cu privire la pensii”, a declarat Simona Bucura Oprescu la un post TV.

”Filozofia legii pensiilor este creșterea valorii punctului de pensie. Ne gândim și la românii cu pensii mici și ne gândim să creștem cu o sumă ceva mai consistentă pensia minimă. 

Nu aș vrea să anunț acum formula de calcul, mai ales că aceasta nu a fost aleasă încă dintre cele trei scenarii de lucru și nu vreau să creez așteptări oamenilor”, a mai spus ministrul muncii.

Articolul precedentProfitul OMV Petrom s-a prăbușit cu 80% – Cele mai decente date raportate arată scăderi uriașe
Articolul următorClotilde Armand vrea să dea mai mulți bani mafiei gunoaielor – SCANDAL uriaș în cel mai bogat și murdar sector

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau