Trei din zece angajatori vor să facă disponibilizări anul acesta. Totodată, mai mult de jumătate dintre antreprenori anunță că vor îngheța salariile la nivelul anului trecut. Totul în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, relatează Realitatea PLUS. 

n sondaj recent arată că trei din 10 anteprenori ar urma să facă disponibilizări în anul 2021, și asta pentru că nu își mai permit costurile pe care le au cu angajații după pandemia de coronavirus care a început anul trecut.

În același timp, șapte din 10 antreprenori vor să țină salariile angajaților la nivelul celor din 2020. Prin urmare, vorbim despre patroni care vor să facă, totuși, un efort și să păstreze salariile angajaților la nivelul celor de anul trecut.

În același timp, dacă vorbim despre patroni care ar putea să își permită să crească salariile angajaților, studiul arată că în această situație s-ar afla doar unul din 10 antreprenori.

Vorbim despre un sondaj care a fost realizat de Consiliul Național al Înteprinderilor Mici și Mijlocii în perioada 16 februarie -7 martie, pe un eșantion de 2.554 de respondenți, marea lor majoritate fiind înteprinzători care au afaceri în domenii precum servicii, comerț sau turism.

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pentru anul 2021 – Cum se împart BANII
Articolul următorEconomia României, rezultate mai slabe în ultimul trimestru din 2020. Noi date de la INS