Orban: „Coaliţia de guvernare a agreat liniile generale ale rectificării bugetare”

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că partidele din Coaliţia de guvernare au agreat, marţi, liniile generale ale rectificării bugetare, rămânând câteva puncte în discuţie, printre care fondurile alocate autorităţilor locale.

El a precizat după şedinţa coaliţiei că s-a discutat despre rectificarea bugetară în linii mari, respectiv necesităţile de alocare de fonduri suplimentare pentru ordonatorii principali de credite. „Au rămas câteva puncte în discuţie care vor fi clarificate”, a arătat Orban.

Întrebat pe ce criterii vor fi acordaţi banii către autorităţile locale, el a spus că discuţia continuă.

„A rămas să existe o discuţie şi pe tema asta. Cert este că suma prevăzută în total este de 3 miliarde, care se împarte pe mai multe categorii – fond de rezervă, suplimentarea bugetelor locale, fie prin formulă, fie prin alt mecanism. Deci, urmează să se clarifice în detaliu acest punct. În mod normal, trebuie să se ţină cont de asigurarea cheltuielilor, de funcţionarea de resurse, trebuie să se asigure pentru cofinanţare, în special pentru funcţionarea proiectelor care sunt finanţate din fonduri europene pentru localităţile care au probleme. (…) A rămas că o să mai existe o discuţie pentru detaliere şi cu ministrul Dezvoltării şi cu reprezentanţii asociaţiilor reprezentative ale autorităţilor locale – respectiv UNCJR, Asociaţia Municipiilor şi celelalte. Dar e o sumă generală, care este stabilită în cuantum, urmând să se stabilească cu precizie modul de alocare a banilor”, a explicat liderul PNL.

O altă temă discutată în coaliţie a fost legată de PNDL 3, respectiv lansarea unui nou plan de investiţii, de o valoare de aproximativ 50 miliarde de lei, într-un plan multianual, cu emiterea actului normativ al ordonanţei în cursul acestui an.

Orban a adăugat că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a pregătit, împreună cu o echipă, un proiect de OUG privind indexarea contractelor ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie cu o formulă care se aplică la fiecare decontare de situaţii de lucrări şi care ia în calcul o formulă care să cuantifice atât creşterile, cât şi scăderile de preţuri la diferitele materiale de construcţie

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCîțu: „Suma alocată suplimentar Ministerului Transporturilor este de aproximativ 625 de milioane de lei
Articolul următorControale de amploare pe litoral! Amenzi de peste 490.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau