Oradea, cel mai bun oraș al țării. Splaiul Unirii din București, cartier „neplăcut”

Sursa foto: Bihoreanul.ro

Oradea este cel mai bun oraș din România, iar Splaiul Unirii, printre cele mai slabe cartiere din București la calitatea vieții, relevă un studiu de autopercepție.

O cercetare privind modul cum percep locuitorii orașele și cartierele în care trăiesc a fost realizat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Studiul, denumit „Orașe și cartiere din România”, a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – august 2017 pe un eșantion de 244.495 de români, cu o marjă de eroare de 0,5%. Prag de încredere: 95%.

Raportul se bazează pe evaluarile acordate de localnici zonelor în care locuiesc. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la institutiile educaționale.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al facilităților educaționale, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final, potrivit autorilor.

Sursa: Storia.ro

Pe primele cinci locuri se situează, în ordine, orașele Oradea, Brașov, Pitești, Târgu Mureș, Cluj-Napoca. Top 10 este completat de Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara, Râmnicu Vâlcea. Pe ultimele 10 locuri (de la 32 la 41) se află Constanța, Reșița, Vaslui, Călărași, Brăila, Zalău, Satu Mare, Focșani, Alexandria, Giurgiu.

Clasamentul pe regiuni este condus de Transilvania, urmată de Crișana, Banat, București și Ilfov, Oltenia, în partea inferioară a ierarhiei aflându-se Maramureș, Muntenia, Moldova, Dobrogea.

Cercetarea a evaluat și autopercepția asupra cartierelor în care locuiesc respondenții. În București au fost luate în considerare 215 cartiere. Pe primele 10 locuri au ieșit Lahovary, Piața Operei, Televiziune, Clucerului, Sfinții Voievozi, Kogălniceanu, Piața Amzei, Liviu Rebreanu, Parcul Cicrului, Mitropolie. Cele mai slabe 10 cartiere bucureștene după criteriul calității vieții sunt (de la locul 206 la 215) sunt: Alexandriei, Zețarilor, Centura Nord, Splaiul Unirii, Prelungirea Ghencea, Centura Vest, Crevedia, Uverturii, Străulești, Centura Est.

Raportul „Orașe și cartiere din România”, aici

Articolul precedentÎncăierare de Cișmigiu: Băsescu și Năstase se acuză azi de privatizările cu care se lăudau odată
Articolul următorBăncile de top din UE implicate în cea mai mare fraudă fiscală din istorie

Comments are closed.