Facturile uriașe la gaze și curent electric vor fi corectate până în iunie, a anunțat joi vicepreședintele ANRE. În cazul în care se dovedește că cei care au reclamat nereguli au avut dreptate, furnizorul trebuie să le restituie banii în 5 zile, a mai afirmat Zoltan Nagy.

„Noi la controale nu am intrat în detaliu factură cu factură, ne-am rezumat la a verifica dacă au aplicat sau nu legea, dacă au aplicat sau nu corect vedem de acum încolo. Abia apoi stabilim dacă sunt corecte sau nu”, a explicat  Nagy, vicepreşedinte ANRE, joi, la o conferință pe teme de energie, potrivit Realitatea Plus.

CEI CARE AU DUBII SĂ NU PLĂTEASCĂ FACTURILE, NU POT FI SANCȚIONAȚI

Nagy a precizat că acei consumatori care nu sunt lămuriți în legătură cu sumele facturate pot refuza plata până primesc explicații. „Chiar și în cazul neplăţii până când furnizorul nu-i dă un motiv, consumatorul nu poate fi sancționat pentru neplată”.

Dacă consumatorul are dreptate în 5 zile furnizorul trebuie să facă corecția să-i dea banii.

Pe de altă parte, vicepreședintele ANRE a atras atenția că Ministerul Energiei trebuie să facă plățile către furnizori, pentru că după 2 luni și jumătate nu s-a virat niciun ban, ceea ce le creează mari probleme de lichiditate.

Articolul precedentCresc ratele românilor, ROBOR a explodat după majorarea dobânzii BNR
Articolul următorAMENZI de 2,6 milioane de lei pentru facturi greșite. Care sunt furnizorii de energie și gaze sancționați de ANRE – LISTA