O afacere de 1,1 miliarde de dolari se extinde în România și face angajări

Compania americană,  Tradeshift intenționează să investească masiv în linia sa de produse, inginerie și customer support în România și va recruta peste 100 de candidați. Decizia vine dupa ce valoarea companiei a depășit un miliard de dolari, urmare a unei majorări de 250 milioane de dolari a capitalului social.

 

Tradeshift, anunță o majorare de capital de 250 milioane dolari în runda de finanțare din Seria E, condusă de Goldman Sachs și Comisia pentru Pensii din cadrul Serviciului Public (PSP Investments). Această nouă rundă duce finanțarea totală a Tradeshift la peste 400 milioane dolari, aceasta devenind o afacere evaluată la 1,1 miliarde dolari. Tradeshift, una din cele mai mari companii de soluții de logistică din lume, a anunțat astăzi că recrutează 100 de noi angajați pentru biroul din București.

„Ținând cont de creșterea rapidă a tranzacțiilor B2B online, piețele online nu se mai adresează exclusiv consumatorilor. Tradeshift s-a orientat către gestionarea lanțurilor logistice, permițând corporațiilor din întreaga lume să aibă un control mai mare asupra propriilor lanțurilor logistice.”, a declarat Darren Cohen, Global Head, Principal Strategic Investments la Goldman Sachs.

„Întotdeauna am fost de părere că viitorul lanțurilor de aprovizionare este 100% digital și că primul pas către o economie conectată digital este realizarea conexiunii cu comerțul. Această investiție ne va susține creșterea continuă și consolidarea poziției de lider. Le urăm bun venit celor mai noi investitori ai noștri, Goldman Sachs si PSP Investments.”, a spus Christian Lanng, CEO și co-fondator Tradeshift.

Decizia de a da startul procesului de recrutare în România este una dintre principalele inițiative strategice rezultate din această rundă de finanțare și se află în strânsă legătură cu continuarea expansiunii globale a Tradeshift în Europa și Asia; creșterea volumului și a valorii tranzacțiilor pe platforma sa; și investiții strategice în tehnologii emergente, constând în blockchain și inteligență artificială, prin divizia Frontiers, lansată în ianuarie 2018.

Tradeshift autorizează efectuarea plăților din lanțului logistic și piețe de desfacere pentru mai mult de 1,5 milioane de companii din 160 de țări, inclusiv unele dintre cele mai mari organizatii, precum: Air France-KLM, DHL, Fujitsu, HSBC, Siemens, Société Générale, Unilever și Volvo.

Articolul precedentPiața farma crește cu 12% într-un an. România este tot mai bolnavă și medicamentele tot mai scumpe
Articolul următorIsărescu: O bună parte din deficitul comercial este acoperit de românii plecați la muncă

Comments are closed.