Nu a primit niciodată o lovitură atât de puternică. Cine l-a făcut KO pe Floyd Mayweather

O afacere investigată de procurorii din New York lovește în imaginea unor personalități din sport și artă, implicate pe partea de publicitate.

Cei trei co-fondatori ai criptomonedei promovate de boxerul Floyd Mayweather și producătorul din industria artistică DJ Khaled au fost acuzați și vor fi judecați de un juriu federal pe motiv că au încercat să-i înșele mai mulți investitori cu milioane de dolari.

Procuratura din New York, Districtul Sud, a anunțat că Sohrab Sharma, Raymond Trapani și Robert Farkas, co-fondatorii Centra Tech – care au creat moneda virtuală Centra – sunt acuzați de fraudă în grup organizat.

Compania, cu sediul în Miami, a încasat 32 milioane de dolari într-un an dintr-o ofertă inițială, iar autoritățile au confiscat peste 91.000 de criptomonede, în valoare de circa 60 milioane de dolari, a declarat un reprezentant al Procuraturii.

„Inculpații au conspirat pentru a valorifica interesul investitorilor în creșterea pieței de monede virtuale”, a spus avocatul american Robert Khuzami, citat de MarketWatch.com.

„Ei au făcut declarații false despre produsul lor și despre relațiile pe care le aveau cu instituții financiare credibile, chiar creând un CEO fictiv al Centra Tech. Indiferent dacă sunt tradiționale sau de ultimă oră, potrivit legii vehiculele de investiții nu pot fi comercializate cu falsuri și minciuni”, a mai spus Khuzami.

În aprilie, Comisia de burse și valori mobiliare a SUA (SEC, corespondenta ASF din România) a acuzat cei trei co-fondatori ai Centra Tech de fraudă.

Bazându-se pe informațiile aduse de SEC, reprezentantul Procuraturii a afirmat că Sohrab Sharma, Raymond Trapani și Robert Farkas invocau directori fictivi, mințeau în legătură cu presupuse relații pe care le-ar fi avut co firme de banking precum Visa sau MasterCard și obțineau informații importante de la investitori, cu intenția de a-I induce pe aceștia în eroare.

Când a lansat oferta inițială de criptomonede, Centra Tech s-a folosit de faima unor celebrități precum Mayweather și Khaled. Numele lui Mayweather nu apare în rechizitoriu, dar boxerul a făcut promovare pentru monedele virtual. La începutul acestui an, SEC a emis o înștiințare prin care avertiza investitorii să nu ia decizii bazate exclusiv pe invocarea unor nume celebre.

Articolul precedentAșa ceva nu va exista în România. O nuntă care să fie și mega-afacere pentru țară
Articolul următorFără ITP valabil, din 20 mai, riști să rămâi fără mașină

Comments are closed.