Așa ceva nu va exista în România. O nuntă care să fie și mega-afacere pentru țară

Cel mai mare eveniment al anului din Marea Britanie este un business de 32 mil. lire sterline. Chiar o parte din costurile grandisoului eveniment sunt acoperite de la buget (de exemplu plata orelor suplimentare pentru forţele de ordine care se vor ocupa de nuntă) englezii mega afacerea este nu este o afacere de familie, ci una in beneficiul Marii Britanii.

Prințul Harry și actrița Meghan Markle își unesc destinele, azi. Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle şi-au anunţat logodna în noiembrie 2017 şi se căsatoresc la biserica Saint George de la castelul Windsor.

Harry și Meghan au avut la dispoziție doar 6 luni pentru a organiza nunta, la care vor participa reprezentanți ai familiilor regale din lumea întreagă. Iar costurile nunții vor fi pe măsură, scrie digi24.ro.

Site-ul de planificare a nunților Bridebook a făcut o estimare a costurilor pentru nunta anului, iar acestea vor depăsi 32 milioane de lire sterline, adică aproximativ 36 milioane de euro. Tradiţia şi protocolul regal impun ca regina Elizabeth a II-a şi prinţul moştenitor Charles, bunica, respectiv tatăl mirelui, să acopere o mare parte din acestea.

Doar asigurarea securității mirilor, a invitaților și a locului în care se vor căsători cei doi va costa 30 de milioane de lire sterline.

Nunta Regală sub sloganul ”Buy british”

La nuntă vor participa un total de 800 de invitați, în timp ce la recepția privată are va avea loc după ceremonie sunt așteptate cel puțin 600 de persoane. De asemenea, evenimentul va fi urmărit de pe margine de alte câteva mii de persoane.

Dacă pentru închirierea capelei Harry și Meghan nu vor fi nevoiți să plătească nimic, recepția organizată într-o sală luxoasă, la Frogmore House, le va scoate din buzunar celor doi cel puțin 300.000 de lire sterline, doar pentru închirierea locului.

Presa britanică a dezvăluit că rochia de nuntă pe care o va purta Meghan Markle este concepută de designerii britanici Ralph&Russo.

Preţul acesteia s-ar ridica la 100.000 de lire. Potrivit surselor din lumea modei citate de jurnalişti, alegerea celor de la Ralph & Russo era cea mai probabilă, Meghan purtând o creaţie a acestora atunci când a apărut în fotografiile oficiale legate de logodnă. Dar Meghan va purta două rochii la eveniment ceea ce ar putea duce spre 300.000 costurile tinutei viitoarei printese.

După ce va ieşi din rochia elaborată pe care o va îmbrăca la capelă, actriţa are de ales, pentru recepţia programată după ceremonie, între creaţiile designerului Christopher Bailey, de la compania Burberry şi conceptele propuse de cei de la Erdem, o casă de modă preferată de membrii casei regale britanice.

Nunta Regală se va ține sub sloganul ”buy british”

Cei mai buni fotografi au fost cooptați pentru eveniment, iar onorariul lor va fi undeva în jurul sumei de 17.000 de lire. Pe lângă fotografii profesioniști au fost angajați și cameramani, care vor surprinde evenimentul din toate unghiurile.

Tortul mirilor va fi făcut de Claire Ptak, de la Violet Bakery, va costa cel puțin 50.000 de lire, iar Harry și Meghan au ales un tort de lămâie, cu cremă și glazură de soc. Este posibil ca mirii să servească două torturi la ceremonie.

Doar formațiile care vor asigura muzica de la nuntă mai costă încă o treime de milion de lire.

Peste toate cheltuielile directe ocazionate de eveniment, nu trebuie uitate beneficiile britanicilor. Costurile imense cu organziarea și protecția vor fi acoperite din profiturile generate de acest mega-business. Transmisiunile tv, acoperite la rândul lor din din publicitate, avalanșa de turiști atrași de fastul ceremonialului și toate afacerile mai mari sau mai mici care vor fructifica oportunitatea, reprezintă o rețeta de a face profit unică în lume. Pentru că evenimentele fericite ale Casei Reagale Britanice sunt fără egal pe glob, din perspectiva vizibilității.

Programul nunții

Programul nunţii a fost stabilit în cele mai mici detalii, scrie realitatea.net.

Prinţul Harry şi prinţul William, care va fi cavaler de onoare, vor ajunge pe treptele capelei Saint George exact la 13.45 ora României.

Ar urma să intre în curtea castelului pe jos şi vor trece pe lângă cei 200 de reprezentanţi ai organizaţiilor caritabile în care este implicat mirele. Regina va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la slujbă, la 13.55. Câteva minute mai târziu, la 13.59, întreaga lume o va vedea pentru prima dată pe Meghan Markle în rochie de mireasă.

Cuplul regal va avea parte nu de una, ci de două recepţii. Prima, organizată de regină, va avea loc după-amiaza. Toţi cei 600 de invitaţi care vor lua parte la slujbă vor merge la petrecere. Iar seara, 200 de prieteni şi rude ale prinţului Harry şi ale lui Meghan au fost invitaţi la o altă petrecere, organizată de tatăl mirelui.

Cadou de la Casa Regală a României

Deși nu a fost invitată, Familia Regală a României a transmis un cadou tinerilor căsătoriți azi, scrie adevarul.ro.

Majestata Sa Margareta şi Principele Radu au ales bijuterii din aur alb, de 14 k, marca Malvenski (n.r. furnizor al Casei Regale), în valoare de 8.000 de lei drept cadou de nuntă pentru prinţul Harry şi logodnica sa, scrie adevarul.ro.

Nunta prinţului Harry al Marii Britanii (33 de ani) cu actriţa americană Meghan Markle (36 de ani) va avea loc sâmbătă, 19 mai, la capela St. George din Castelul Windsor.

Este vorba de o pereche de butoni (4.000 de lei) pentru prinţ, o pereche de cercei (1.300 de lei), dar şi o brăţară (2.800 de lei) pentru Meghan Markle. Bijuteriile au ca inspiraţie Coloana Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi. Casa Regală a ales aceste bijuterii drept dar de nuntă ca un omagiu adus tradiţiilor şi folclorului românesc.

Spre comparație, trecând peste valoarea simbolică a cadoului oferit de Casa Regală a României, doar invitațiile transmise nuntașilor prezenți la nunta cuplului regal britanic au costat 30.000 de lire sterline (cca 35.000 euro)

Articolul precedentCampanie. Bucureștenii, invitați să își descarce bateriile în Piața Victoriei
Articolul următorNu a primit niciodată o lovitură atât de puternică. Cine l-a făcut KO pe Floyd Mayweather

Comments are closed.