Un nou raport îngrijorător cu privire la cât de săraci sunt românii a fost publicat recent. Copiii din țara noastră, arată datele oficiale, sunt cei mai supuşi riscului de sărăcie şi excluziunii sociale din Uniunea Europeană. Peste 30% sunt în această situație, arată cele mai recente date. 

Cea mai mare proporție a copiilor supuși riscului de sărăcie a fost înregistrată în România (30,1%) și Bulgaria (28,3%), Irlanda situându-se la polul opus cu aproximativ 15%.

Irlanda a înregistrat unul dintre cele mai mari regrese în privința riscului de sărăcie printre copii, în decursul ultimului deceniu. Țara s-a clasat și printre țările cu cele mai mari regrese în privința riscului de sărăcie la copii, alături de Austria și Germania.

Raportul „Europa după Covid: Inversare sau Reînnoire”, realizat de Social Justice Ireland, a constatat că o cincime din copiii din UE sunt supuși riscului de sărăcie, în vreme ce aproape 7 milioane suferă de privațiuni materiale grave.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFermierii ale căror culturi sunt compromise de secetă au voie să le înlăture. Anunțul făcut de Petre Daea
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă, anunț despre noi finanțări europene de aproape 4 miliarde de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau