Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, înaintea ședinței de guvern de miercuri, că în prima jumătate a anului gradul de absorbție a fondurilor europene a crescut cu 7%, iar prin măsurile ce vor fi luate în continuarea acesta va continua să se majoreze. Șeful guvernului a anunțat că pe masa ședinței se află 2 acte normative care ar urma să aducă finanțări europene de aproape 4 miliarde de euro.

„Avem pe ordinea de zi o OUG care este foarte importantă pentru proiectele pe are le derulăm cu finanțare europeană, e vorba de OUG privind măsurile pe proiectele privind infrastructura de apă și apă uzata si de o finanțare europeana de 2,2 miliard de euro.

Mai vorbim și de modificarea unor acte normative privind modificarea unor prețuri la programe de infrastructură, aici e vorba de o finanțare europeană de 1,5 mld euro. Practic, prin aceste demersuri continuăm consolidarea angajamentului Guvernului privind creșterea absorbției fondurilor europene.

În primele șase luni a crescut cu 7% rata de absorbție, iar prin măsurile pe care le vom lua în continuare această rata va crește in continuare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Șeful guvernului a mai precizat că în sedința de guvern va ajunge, pentru o prima lectură, pachetul de legi prin care Ministerul Educației continuă programul „România educată”, este vorba de legea Învățământului preuniversiatr si de cea a învățământului superior.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentNou raport îngrijorător: Peste 30% dintre copiii României sunt supuși riscului sărăciei
Articolul următorDolarul american, aproape egal cu Euro. Prognozele arată că DOLARUL poate deveni mai puternic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau